Ponta a mai anunțat că premierul Sorin Grindeanu a trimis către președinție demisiile miniștrilor Sevil Sheidah și Carmen Dan și propuneril de înlocuiri. Astfel Augustin Jianu îi va lua locul ministrului dezvoltării, iar Grindeanu va prelua Ministerul Afacerilor Interne.

Fostul premier a explicat și de ce acceptat funcția oferită de Grindeanu. “Merită susținere pentru ceea ce a făcut și își dorește să facă. Vreau să asigur funcționarea Guvernului pentru binele românilor. Guvernul nu este al unui partid, ci al românilor. Grindeanu are o viziune pentru viitorul PSD, evident dacă PSD vrea să mai aibă viitor. Trebuie să ținem pe linia de plutire activitatea guvernamentală, care  a fost torpilată de decizia domnului Dragnea”, a declarat fostul premier.

Acesta a mai anunțat că vor încerca să formeze o majoritate parlamentară, în cazul în care moțiunea ce cenzură inițiată de PSD nu va trece. Ponta a contestat și legalitatea votării moțiunii miercurea viitorare, susținând că termenul minim este de 8 zile de la depunerea moțiunii până în momentul votului.  “Vom încerca să creem o majoritate după modelul Guvernului Tăriceanu din perioada 2007-2008. Din partea premierului  există dorință de dialog cu PSD, chiar și acum în ceasul al doisprezecelea. Vom discuta cu parlamentarii PSD să le spunem un singur lucru: nu intrați în istorie în acest fel. Grindeanu va discuta cu conducerea PSD și sunt convins că se pot găsi soluții.”, a declarant Ponta.

Fostul premier a anuțat că Grindeanu a fost amenințat în ultimele zile. “A trecut un test mafiot: amenințări personale, promisiunea unor funcții și șantaj”, a spus Ponta.  El a vorbit și despre posibilitate de a fi exclus din PSD, susținând că Dragnea nu îl poate exclude nici pe el, nici pe Grindeanu.

El a mai anunțat că premierul s-a consultat cu președintele Iohannis înainte de a trimite demisiil celor doi miniștri și propunerile de înlocuitori. La final Ponta a anunțat că dacă miniștrii demisionari vor refuza să vină la muncă aceștia vor răspunde penal și civil. El a mai spus că săptămâna viitoare este posibilă o ședință de Guvern, în cazul în care sunt lucruri urgente de decis.