Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta le întoarce spatele social-democraților. Care este planul B pentru locale?
Victor Ponta le întoarce spatele social-democraților. Care este planul B pentru locale?

Victor Ponta le întoarce spatele social-democraților. Care este planul B pentru locale?

Șeful PRO România, Victor Ponta, a afirmat, marți seară, la România TV, că exclude orice protocol de colaborare cu PSD-ul la alegerile locale.

Potrivit lui Victor Ponta, partidul său va avea propriii candidaţi la primării, pe care îi va anunţa abia după ce vor fi anunţaţi candidaţii PSD-ului şi PNL-ului.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, căruia Victor Ponta i-a propus să candideze la Primăria Capitalei din partea Pro România, a refuzat propunerea acestuia.

„Domnul Rafila mi-a spus un lucru de foarte bun simț, pe care l-am înțeles, că ar fi mai multă nevoie de experiența sa în domeniul sănătății decât în administrația publică. Domnul Rafila mi-a spus: Eu, ca medic, nu cred că ar trebui să se organizeze alegeri în contextul pandemiei. Eu nu pot participa la un proiect politic din moment ce nu sunt de acord cu organizarea alegerilor”, a declarat Ponta.

Liderul Pro România spune că are şi planul B la Primăria Capitalei, dar candidatul va fi anunţat după ce PSD şi PNL îşi vor anunţa candidaţii.

„Cu Robert Negoiţă am făcut alianţa Pro Bucureşti. El va fi candidatul Alianţei. Eu mi l-aş dori la Primăria Generală, dar probabil că va alege să candideze la sectorul 3 pentru că acolo e foarte apreciat”, a precizat Victor Ponta.

Alianţa Pro Bucureşti 2020 a fost prezentată, duminică, într-o conferinţă de presă, de Ponta şi Negoiţă.

„Suntem într-o criză economică şi socială foarte asemănătoare cu cea din 2012 şi în plus avem o criză medicală fără precedent dar, mai rău ca în 2012, nu există nicio alternativă”, a spus Robert Negoiță

Preşedintele Pro România a mai spus că exlcude orice colaborare cu PSD-ul la alegerile locale.

„Gabrielei Firea i-am zis clar că avem candidaţii noştri. În interiorul PSD sunt probleme mari. Mie nu mi se pare că cineva din PSD vrea să sprijine pe altcineva din PSD. E exclusă încheierea unui protocol de colaborare cu PSD la alegerile locale. Vom avea contracandidat pentru Firea”, a mai spus liderul Pro România.