De asemenea, Victor Ponta a mărturisit că regretă faptul că nu şi-a terminat mandatul de premier. El a insistat că rechizitoriul DNA privitor la scandalul Tăriceanu-Vântu-Olteanu ridică numeroase semne de întrebare şi a reiterat că, în România, dosarele sunt folosite ca arme politice. EVZ vă prezintă cele mai importante declaraţii ale lui Ponta.

România versus Turcia

„Lumea m-a întrebat ce cred despre Turcia. Am răspuns cu o întrebare: până să vorbim despre Turcia, voi cum vă simţiţi în România?! Din cinci ştiri, patru sunt despre percheziţii şi arestări (…) E o psihoză naţională! Nu a fost niciodată un asemnea haos (…) Anul 2016 este anul zero, fiindcă e anul în care nu se face nimic. Zero fonduri europene, zero investiţii, zero creşteri salarii, pensii, zero investiţii străine şi, ce-i mai grav, zero perspective (…) Toată lumea ridică din umeri şi mă întreabă: ce crezi? Cred că e rău!”

Regretă că nu şi-a terminat mandatul!

„Eu nu am lăsat ţara în dezastru şi am fugit! (…) Chiar şi tehnocraţii au spus la început că suzntem pe creştere aconomică. Prin mai-iunie au început să spună că nu le ajung banii (…) O să-mi pară rău întotdeauna că nu mi-am terminat mandatul. Aşa am simţit atunci (după Colectiv n. red.) şi am luat acea decizie (…) După ce se va duce partea asta pătimaşă, oamenii vor spune: Ponta ne-a dat, nu ne-a luat! Vor spune că Codul Fiscal al lui Ponta e cel mai bun lucru care s-a făcut pentru afaceri (…) Asta vor spune tocmai oamenii de afaceri care nu sunt pesedişti, oamenii care nu au legături cu politica de stânga.”

Despre SOV şi Guşă

„Nu cunosc detalii din acel caz (…) Ce se întâmplă cu un om aflat în arest după o lungă perioadă de timp, 8 ani, vine şi spune ceva despre dumneavoastră, sau despre mine, Victor Ponta (..) Asta stârneşte psihoza (…) Eu nu l-am întâlnit niciodată pe SOV, din întâmplare nu l-am cunoscut. Era foarte bun prieten cu Guşă şi de aceea nu am vrut. Orice are legătură cu Guşă e stricat (…) Dar oamenii politici pot să se întâlnească cu toată lumea (…) Care e termenul când poţi să spui că nu vine cineva din puşcărie să zică ceva de tine. Şi, doi, nu mi se pare normal să foloseşti aşa delictul de asociere (…)

Despre Bogdan Olteanu

Olteanu a fost coleg de partid cu Alina Gorghiu şi au fost asociaţi în cabinetul de avocatură. Olteanu a promovat-o. Toţi ceilalţi lideri ai PNL erau f apropiaţi de Olteanu, erau băieţii lui Olteanu (…) E o frică şi un oportunism tipic PDL-ului din 2012 (…) Îi întorcea cu cheiţa (…) Acum văd la PNL exact acelaşi lucru.

Scenariul aducerii PNL la guvernare

E foarte posibil prin ce se pregăteşte în toamnă să mă văd cu PNL la guvernare. Văd un efort uriaş ca PSD şi ALDE să aibă probleme foarte mari, cu lideri mai ales, şi să ne trezim cu „guvernul meu”. De ce să continue ceva care merge prost?! Văd gruparea care era în jurul Băsescu-PDL în jurul lui Iohannis-PNL: aceleaşi trusturi de presă, aceleaşi grupuri de opinie. Sistemul de vot de la noi este de felul acesta: votaţi ce vreţi că în final vă vor conduce alţii. Domnul Cioloş nu a candidat niciodată la nimic (…) Înteleg că nu va candida el, domnul Borc sau domnul Dâncu. Dar cică unul dintre ei va fi premier. Atunci, de ce mai votăm?! Moare de frică şi Alina Gorghiu, dacă spune că Cioloş are profilul perfect de premier”

Dosarele ca arme politice

Dosarele sunt folosite în bătălia politică. Dacă ne-am lua după doamna Prună, nici doamna Hilary Clinton nu ar avea voie să candideze, fiindcă a fost cercetată (…) Trebuie ca dosarele să nu fie principala armă în bătălia politică (…) Trăim ca în anii 50.