"Italia doreşte, la rândul ei, să propună un pachet de reducere a fiscalităţii, ca alternativă la politica de austeritate! Interesant de văzut dacă va exista o opoziţie precum cea din România la acest proiect (întâi să sprijine planul de relaxare fiscală, apoi să se dezică într-un mod duplicitar – aşa cum vor să facă cei de la PNL). Cel mai important e că noi am reuşit deja să introducem o reducere semnificativă a taxelor şi impozitelor (TVA la 9%, CAS redus etc.), să avem încasări mai mari la buget şi o creştere economică record – astfel reprezentăm un model de urmat pentru alte state europene. Aceasta este direcţia în care trebuie să mergem în continuare prin noul Cod fiscal", a arătat premierul.

Premierul italian, Matteo Renzi, a anunţat sâmbătă o reducere semnificativă a impozitelor în următorii trei ani, precizând totodată că această reformă a fiscalităţii nu va implica o creştere a datoriei publice, care este de altfel principala problemă a Italiei, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

El a subliniat că Guvernul pe care-l conduce îşi va respecta angajamentul de a realiza o diminuare a fiscalităţii fără precedent în istoria Italiei, vorbind chiar despre o 'revoluţie coperniciană fără creşterea datoriei publice'.