Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta ironizează şi vizita în SUA: Traian Băsescu merge să-i ceară o cafea lui Obama pentru scutul anti-rachetă
Victor Ponta ironizează şi vizita în SUA: Traian Băsescu merge să-i ceară o cafea lui Obama pentru scutul anti-rachetă

Victor Ponta ironizează şi vizita în SUA: Traian Băsescu merge să-i ceară o cafea lui Obama pentru scutul anti-rachetă

Deşi susţine că acest eveniment "nu trebuie să intre în bătălia internă", preşedintele PSD Victor Ponta a tratat cu ironie vizita preşedintelui României la Washington. Ponta a spus că, după ce SUA şi-a amplasat scutul antirachetă în România, e normal ca "Traian Băsescu să-i ceară măcar o cafea lui Barack Obama".

"Nu cred că domnul Băsescu e un partener cu care să discute foarte mult nici domnul Sarkozy, nici doamna Merkel, nici alţi lideri importanţi. În cazul de faţă însă, România face un serviciu important SUA, prin amplasarea scutului, e un lucru pe care eu îl aprob, cred că ţine de o anumită relaţie strategică a României şi sigur că poţi să-i ceri Americii, în momentul în care accepţi să-şi pună sistemul defensiv la tine în ţară, poţi să ceri măcar o cafea să-ţi dea domnul Barack Obama, nu-i nimic anormal în asta şi nu cred că e ceva de criticat aici", a afirmat Victor Ponta ieri seară într-o intervenţie la Realitatea TV.
Iniţial, preşedintele PSD a dat impresia că măcar în privinţa relaţiei SUA-România manifestă o atitudine mai conciliantă în raport cu Traian Băsescu. Totuşi, Victor Ponta nu s-a putut abţine de la comentarii ironice.
"Vizita, un favor cerut de Băsescu"
"Nu cred că vizita la Washington a preşedintelui României, indiferent cum îl cheamă, Băsescu sau altfel, trebuie să intre în bătălia noastră internă. Înţeleg că România este un partener important pentru SUA, aici va fi amplasat scutul antirachetă şi probabil că preşedintele unei ţări, în speţă România, care-şi asumă şi dezavantaje – anumiţi vecini din zonă nu vor fi deloc fericiţi de acest scut antirachetă – probabil că a cerut o favoare personală să fie primit la Washington, e normal lucrul ăsta şi asta nu vreau să critic", a spus Ponta.
CITIŢI ŞI:

  • Preşedinte Traian Băsescu va efectua marţi o vizită la Washington, SUA
  • Traian Băsescu a cinat cu Barack Obama la Praga
  • Baconschi „a pregătit terenul” pentru vizita lui Băsescu în SUA