Victor Ponta îi propune lui Traian Băsescu o dublă demisie pentru anticipate

Victor Ponta îi propune lui Traian Băsescu o dublă demisie pentru anticipate

Premierul Victor Ponta a anunţat, aseară la Antena 3, că propune ca atât el, cât şi preşedintele Traian Băsescu să demisioneze pentru a declanşa alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate, spunând că speră că şeful statului va fi de acord cu această variantă.

În timpul emisiunii "Punctul de întâlnire", realizatorul Radu Tudor l-a întrebat pe Victor Ponta dacă i-ar propune preşedintelui Traian Băsescu să demisioneze împreună şi să se organizeze alegeri anticipate.

"În mod onest şi sincer putem să avem o asemenea soluţie, a întoarcerii la oameni. Pleaca şi preşedintele, şi prim-ministrul, şi cetăţenii decid prin vot. Dacă preşedintele acceptă, putem amândoi să ne depunem demisiile şi să ne întoarcem la popor", a răspuns Victor Ponta. Referindu-se la prezenţa sa la Consiliul European în locul preşedintelui Traian Băsescu, Victor Ponta a făcut o paralelă cu Grecia. "Preşedintele Greciei a spus că îl înlocuieşte pe primul ministru care a suferit o operaţie şi nu a putut reprezenta ţara", a spus Victor Ponta. Primul ministru a omis să spună că Grecia are o formă de guvern parlamentară, diferită de cea a României, care este semi-prezidenţială. Legat de scandalul plagiatului, Victor Ponta a spus: "Am muncit foarte mult la teza mea de doctorat, sunt foarte mândru de ea. Din punctul meu de vedere, chestiunea cu plagiatul este o mizerie politică. Nu voi folosi titlul de doctor, dar nici nu voi renunţa la el". Ponta se răzgândeşte uşor Nu este prima dată când premierul se oferă să demisioneze, dar apoi se răzgândeşte.Prezent, joi, la Consiliul European, Victor Ponta, a acordat un interviu cotidianului spaniol "El Pais",  în care a spus că va demisiona dacă acuzaţiile de plagiat se adeveresc. Vineri, premierul s-a sucit. Acesta a precizat că decizia Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor este una politică şi ilegală luată de apropiaţii preşedintelui ca represalii pentru participarea sa la Consiliu. "Ce s-a anunţat este o decizie politică şi ilegală, luată de apropiaţii Preşedintelui ca represalii pentru participarea mea la Consiliul European. Voi dovedi în faţa Comisiei de Etică a Ministerului Educaţiei că am respectat toate regulile! Nu renunţ la lupta pe care am început-o din cauza acestor atacuri. Nici vorbă de demisie!", a declarat Victor Ponta, vineri seară, la plecarea de la Bruxelles, răspunzând întrebărilor presei străine. De asemenea, Victor Ponta a anunţat că nu este de acord cu verdictul CCR în problema reprezentării la CE, pentru că apoi să anunţe că îl respectă.  CITIŢI ŞI:

  • Valentin Stan: "Brava delelgaţie a domnului Ponta a avut cea mai dezastruoasă prestaţie la Consiliul European"
  • Victor Ponta caută să fie băgat în seamă la Bruxelles
  • MRU: "Aştept demisia lui Ponta din funcţia de premier"
  • Traian Băsescu, împiedicat să-şi exercite atribuţiile constituţionale

Ne puteți urmări și pe Google News