Victor Ponta ia distanţă de Crin Antonescu

Victor Ponta ia distanţă de Crin Antonescu

Liderul PSD nu se aruncă la suspendarea lui Băsescu plănuită de şeful PNL "doar ca să mergem la televizor să ne iubească vreun proprietar de televiziune".

Graba lui Crin Antonescu de a pune pe tapet suspendarea lui Traian Băsescu dacă promulgă legea educaţiei în forma asumată de guvern nu-l entuziasmează deloc pe Victor Ponta.

Mai mult, liderul PSD sugerează că şeful PNL aruncă pe piaţă astfel de scenarii, fără susţinere, doar pentru a fi pe placul mogulilor.

Băsescu şi solidarizarea cu mica lovitură de stat a lui Boc

Ne puteți urmări și pe Google News

Noua repriză de contre în opoziţie a fost deschisă de Crin Antonescu, care a ameninţat cu suspendarea preşedintelui dacă acesta va promulga legea educaţiei în forma asumată de guvern, procedură picată la Curtea Constituţională.

  • "Continuarea procesului de asumare este o decizie împotriva Curţii Constituţionale. Aşa că mergem pe calea procedurilor şi ajungem la preşedinte, care nu trebuie să promulge legea, iar dacă o va face, următorul pas normal este suspendarea", a spus Antonescu.

Argumentul său este că, odată cu promulgarea legii educaţiei asumate de guvern, şeful statului s-ar solidariza "la mica lovitură de stat" a premierului Emil Boc.

Ponta: Crin păcătuieşte şi e un pic neserios

Graba PNL i-a iritat însă pe PSD-işti. Victor Ponta i-a transmis lui Crin Antonescu că "păcătuieşte şi e un pic neserios" când face astfel de anunţuri în numele PNL, mai ales că liberalii nu pot declanşa singuri procedura de suspendare.

  • "Noi, PSD, credem că suspendarea nu este o temă cu care să te joci în fiecare zi. Dacă preşedintele Taian Băsescu, sau oricum îl cheamă pe preşedintele respectiv, la un moment dat îşi încalcă atribuţiile constituţionale, sigur avem o procedură. Doar ca să mergem la televizor să ne iubească vreun proprietar de televiziune... Nu ne jucăm cu România", a introdus Ponta în ecuaţia suspendării influenţa mogulilor asupra lui Crin Antonescu.

Şeful PSD a adăugat, potrivit realitatea.net, că liderul PNL se răzgândeşte de la o zi la alta şi aproape că nu-i mai înţelege strategia.

"Mă întrebaţi pe mine de ce se răzgândeşte atât de des domnul Antonescu? Cu cât ne întâlnim mai des, cu atât îl înţeleg mai puţin. Important este că PSD este foarte consecvent şi serios", a mai spus Ponta.

REACŢII

"Mergem pe calea procedurilor şi ajungem la preşedinte care nu trebuie să promulge legea educaţiei. Dacă o va face, următorul pas normal e suspendarea.", CRIN ANTONESCU, preşedinte PNL

"Suspendarea nu e o temă cu care să te joci în fiecare zi. Doar ca să mergem la TV să ne iubească un proprietar de televiziune...", VICTOR PONTA, preşedinte PSD