Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: Îmi doresc ca PNL să rămână în USL, să rămână la guvernare alaturi de noi
Victor Ponta: Îmi doresc ca PNL să rămână în USL, să rămână la guvernare alaturi de noi

Victor Ponta: Îmi doresc ca PNL să rămână în USL, să rămână la guvernare alaturi de noi

Victor Ponta a facut o serie de declaraţii, luni seara, într-o emisiune de la România TV, prezentată de Victor Ciutacu, despre criza din USL.

Cele mai importante declaraţii ale premierului Victor Ponta:
Eu am spus ceva pe care il sustin in continuare. Îmi doresc ca PNL să rămână în USL, să ramană la guvernare alaturi de noi. Alaturi de liberali se face cea mai bună guvernare. Nu stiu unde e supărarea.
Despre Iohannis si retragerea ministrilor de la guvernare
Nu am vorbit cu nimeni despre asta. Am vazut declaratia domnului Iohannis. Nu stim de nicio negociere cu dansul la Sibiu. Aceste negocieri se vor face in prezenta lui Antonescu, cand se va intoarce maine seara în ţară.
În primul rand, am văzut ce au spus Antonescu şi Iohannis. Din punctul meu de vedere, noi ramanem deschisi si dornici la orice ideea prin care putem păstra USL-ul. Daca ministrii se retrag, evident ca voi lua act de demisiile lor. Nu mi-as dori să se întâmple asta. Voi numi în locul lor alţi membri actuali ai cabinetului, care pot fi interimari şi  îi voi tine la guvernare perioada maximă de timp pe care mi-o permite Constituţia până când miniştrii liberali se vor întoarce în Guvern.
Cum se pot intoarce liberalii in Guvern daca se dau demisii?
Printr-un nou acord pot reveni membrii PNL la guvernare dacă există această dorinţă. Eu vă explic că pe 8 martie expiră cele 45 de zile de interimar ale domnului Oprea. Trebuie să am un ministru la Interne.
Despre Mariana Câmpeanu
Sigur că voi lua act de demisia dânsei. Am vorbit cu dânsa şi mi-am menţinut părerea că dacă domnul Băescu nu are dovezi îşi va continua activitatea. Dacă va demisiona e decizia dânsei. Nu am revocat niciun ministru liberal.
Despre o întâlnire cu Crin Antonescu
Aş vrea totuşi să le spunem oamenilor adevărul. Am deja două săptămâni de când mă rog de domnul Iohannis să fie ministru de Interne. Am spus clar ca domnul Iohannis să vină ministru. Apoi s-a pus o condiţie, încă o condiţie şi încă o condiţie. Ăsta e adevărul despre această rupere care se poate întâmpla mâine.
Eu vreau, în primul rând, nu cu cine, ci în ce fel. Vreau să programul economic, social, ceea ce avem de discutat. Ceea ce am început şi am făcut în aceşti doi ani.
Moţiunea de cenzură este un exerciţiu democratic. Am făcut multe împotriva Guvernului Boc, Ungureanu, nu mă tem de asta, ci doar sunt atent.
Dacă se rupe USL-ul
Am o soluţie în acest caz, dar mai important este că PNL-ul este primit înapoi. Dacă USL-ul se reuneşte, se poate discuta despre candidatura lui Crin Antonescu la preşedenţie.
Despre UDMR
Domnul Antonescu şi cu mine am semnat un acord prin care ne asumam guvernarea cu UDMR. Eu am obiceiul să respect angajamentul. Eu sunt obligat de acea semnătură pe care am dat-o în 2012.
Predoiu Cătălin: " Ar trebui să mergeţi acasă pentru modul în care aţi guvernat această ţară împreună cu Crin Antonescu până azi."
Victor Ponta: Mulţumesc de întrebare!
Rămâne de văzut dacă USL-ul se rupe
Întrebarea care e pe buzele tuturor este dacă se rupe sau nu USL-ul. Victor Ponta va răspune la câteva întrebrări despre criza din Uniunea Social Democrată.
Luni, liderii USL s-au întânit pentru a discuta despre despre structura Guvernului şi soarta Uniunii, însă finalul nu a fost unul fericit. Multe voci susţin că urmează este finalul acestei alianţe.
Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis a apreciat că marți miniștrii PNL se vor retrage din Guvern, dar crede că aceasta nu înseamnă „neapărat” ruperea USL. „Noi nu suntem un partid care merge la cerșit”, a mai spus liderul liberal.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Băsescu: Integritatea Ucrainei trebuie garantată de către întreaga clasă politică ucraineană și comunitatea internaţională
  • Antonescu, întrebat dacă l-a mai sunat pe Ponta: "Asta ar fi deja HĂRȚUIRE. Nu vreau să risc… Nu, nu mi-a răspuns între timp”
  • Tricolorii și-au aflat adversarii din preliminarile pentru Euro 2016. Dorința lui Iordănescu s-a îndeplinit! Vezi toate grupele
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • DESTRĂBĂLARE totală. ELEVE rusoaice sărbătoresc absolvirea liceului | GALERIE FOTO
  • Reședința lui Viktor Ianukovici. Gradina zoologică, parc auto si un vapor | GALERIE FOTO
  • Furia ucrainienilor. Porsche distrus cu bâtele, foști demnitari legaţi de stâlpi | VIDEO
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: