Victor Ponta: "Nu voi plăti datoriile guvernării PDL"

Victor Ponta: "Nu voi plăti datoriile guvernării PDL"

Preşedintele PSD a preyentat o listă de 10 angajamente pe care şi le ia pentru momentul în care va ajunge prim-ministru. Unul dintre acestea este că nu va plătit datoriile acumulate de guvern în mandatul lui Emil Boc.

Victor Ponta a vorbit despre faptul că guvernul, deşi clamează austeriatea a angajat diverse lucrări pe datorie. El spăune că i-a întrebat pe unii membri PDL cine va plăti aceste lucrări şi i s-a răspuns deschis: "Voi le veţi plăti". "Când voi ajunge prim-ministru nu voi plăti aceste datorii", a afirmat Ponta azi în discursul său de la Consiliul Naţional. La începutul cuvântării, Victor Ponta a ţinut să-i liniştească pe membrii Consiliului Naţional al PSD că nu vor mai intra în partid şi alţi membri ai familiei sale. "Vreau să vă spun un lucru pentru a stabili relaţiile noastre în partid. Am vorbit cu fiul meu Andrei şi mi-a spus că nu vrea să facă politică ci vrea să se facă pilot de raliu. Am vorbit cu fiica mea, Irina, şi mi-a spus că vrea să se facă balerină, nu vrea să facă politică. Din familia Ponta-Sârbu, doar noi trei, cei pe care îi ştiţi facem politică", a declarat azi Victor Ponta la Consiliul Naţional al PSD. Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui PSD:

  • Chiar dacă uneori discursurile sunt prea lungi, discursul meu sigur va fi foarte, foarte lung. Singura dumneavoastră şansă e că diseară trebuie să ajungem la nunta lui Nicu Bănicioiu (Preşedintele TSD se căsătoreşte azi, Petrecerea are loc la Hotel Rin, deţinut de vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă - n.r)
  • O să rămân foarte tânăr pentru domnul Iliescu. Şi peste 30 de ani voi rămâne foarte tânăr pentru domnul Iliescu.
  • Am să rămân întotdeauna omul promovat în partid de Adrian Năstase.
  • A fost recent aici reuniunea femeilor din PDl. Au vorbit tot timpul despre mine. Asta înseamnă că le stau pe minte, atâtat câtă au.
  • Decizia cu Adrian Severin fost dificilă.
  • Sunt mândru că l-am apărat pe Constantin Nicolescu (arestat de DNA- n.r.). A fost un abuz, a fost un atac politic şi am fost îndreptăţi să protestăm public.
  • Adrian Năstase a fost în ultimii şapte ani victima lui Traian Băsescu. Vreau să-i mulţumesc că în pauzele de la tribunal a reuşit să organizeze acest Consiliu Naţional.
  • Mi-ar fi foarte simplu să reduc totul la un conflict între mine şi Marian Vanghelie, nu ne-am plăcut niciodată, avem o lungă istorie de bătălii în interiorul partidului. Dar realitatea nu este aceasta, realitatea este că am considerat că nu este o problemă doar a unei persoane, sau a unor persoane sau a unor colegi cu care mă înţeleg mai bine sau mai rău. Cred că organizaţia de Bucureşti trebuie să se schimbe cum se schimbă şi partidul în ansamblul său, aşa cum se schimbă şi întreaga Românie.
  • Nu cred că poţi să conduci un partid mare, aşa cum este PSD, doar cu promisiuni călduţe, cu negocieri nesfârşite, cu dorinţa de a nu supăra pe nimeni şi practic supărând pe toată lumea, pentru că nu iau decizii, fără să-mi asum riscuri. Am decis să iau, de fiecare dată, acea cale dificilă a soluţiei pe care am considerat-o alături de colegii de conducere ca fiind importantă din partid.
  • Reţineţi cele trei criterii pentru candidaţii noştrii: Să fie cinstiţi, să fie competenţi şi să abă caracter. Oricare criteriu dintre acestea trei lipseşte înseamnă că aţi greşit.
  • Cea mai importantă decizie a noastră din acest an a fost construcţia USL. Principala armă a celor de la Putere şi a preşedintelui în funcţie a fost în toţi aceşti ani adagiul - dezbină şi stăpâneşte. Faptul că noi am reuşit să ne unim sub formula USL reprezintă cel mai bun răspuns pe care-l putem da acestei arme folosite de cei de la putere', a afirmat liderul PSD. Victor Ponta şi-a exprimat convingerea că partidele componente ale USL vor rămâne unite, în ciuda 'atacurilor care vor urma.
  • Sunt absolut convins că am făcut bine. Sunt absolut convins, aşa cum zicea şi Crin Antonescu, că vom rămâne împreună în ciuda tuturor atacurilor care vor urma. Sunt, de asemenea, convins că trebuie să rămânem împreună la guvernare până când România va reintra pe o direcţie bună. (...) Noi suntem singurul partid de centru-stânga, PNL este singurul partid cu adevărat de dreapta. Să ne batem din 2016 sau din 2020 în bătăliile electorale, într-un sistem democratic în care să arătăm că PSD e principala forţă politică a României.
  • Până atunci, sper să nu mă întâlnesc cu dl. Băsescu. Dar, în schimb, cu acea ocazie, îi voi duce cadou o carte pe care am citit-o cu mult interes - 'Anchetarea şi judecarea foştilor şefi de stat'. Sunt aici nişte personaje - Miloşevici, Pinochet... Sper că-i va folosi această lectură în anii de după alegeri.

Ne puteți urmări și pe Google News