Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta, despre culpabilizarea lui Tăriceanu în cazul Şova: E o prostie şi cei de la opoziţie ştiu
Victor Ponta, despre culpabilizarea lui Tăriceanu în cazul Şova: E o prostie şi cei de la opoziţie ştiu

Victor Ponta, despre culpabilizarea lui Tăriceanu în cazul Şova: E o prostie şi cei de la opoziţie ştiu

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în legătură cu culpabilizarea lui Călin Popescu Tăriceanu în cazul senatorului Dan Şova că ideea este "o prostie", pentru că preşedintele Senatului nu este şeful acestei camere legislative. Totodată, prim-ministrul a mai afirmat că nici un jurist de la opoziţie nu a afirmat acest lucru, ci doar "aceia care vorbesc pe la televizor".
"E o prostie şi cei de la opoziţie ştiu. Nu cred că aţi văzut vreun jurist de la opoziţie care să afirme acest lucru. Aţi văzut din aceştia care vorbesc pe la televizor. Lucrurile sunt foarte clare: preşedintele Senatului nu e şeful Senatului, ci reprezentantul. Este un lucru pe care îl ştie orice gaga care ajunge în Parlament şi vorbeşte apoi pe la televizor, penelist sau ce-o fi el. La Guvern eu sunt şeful Guvernului, preşedintele e şeful administraţiei, conduce Preşedinţia, dar la Parlament e un organ colectiv şi preşedintele semnează în numele acelui organ. Restul sunt prostii politice şi îmi pare rău că în afară de chestia asta, de scandalul cu cătuşe, cu plângeri penale nu am auzit nimic de la ceilalţi, nici de la PNL", a spus Ponta, răspunzând întrebării dacă poate fi culpabil preşedintele Senatului pentru că a semnat hotărârea în cazul Şova, citat de Agerpres.