Victor Ponta a renunţat la Corina Dumitrescu, ministrul "Standford". Noua propunere pentru Educaţie, Ioan Mang, senator PSD

Victor Ponta a renunţat la Corina Dumitrescu, ministrul "Standford". Noua propunere pentru Educaţie, Ioan Mang, senator PSD

Premierul desemnat, Victor Ponta, a susţinut, în această seară, la sediul USL, o conferinţă de presă alături de Corina Dumitrescu, controversata propunere pentru Ministerul Educaţie. Victor Ponta a anunţat că renunţă la nominalizarea Corinei Dumitrescu şi îl propune pe senatorul PSD de Bihor, Ioan Mang pentru portofoliul Educaţiei.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a susținut, în această seară, la sediul USL, o conferinţă de presă alături de Corina Dumitrescu, controversata propunere pentru Ministerul Educaţie. Victor Ponta a anunţat că renunţă la nominalizarea Corinei Dumitrescu şi îl propune pe senatorul PSD de Bihor, Ioan Mang pentru portofoliul Educaţiei. EVZ a dezvăluit plagiatul ministrului propus de Ponta "Evenimentul zilei" a scris sâmbătătă[în exclusivitate despre acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului propus de Ponta pentru Educaţie. Tot "Evenimentul zilei" a scris sâmbătă în exclusivitate despre faptul ca Victor Ponta, în urma acuzaţiilor de plagiat, ia în calcul să renunţe la nominalizarea Corinei Dumitrescu. Victor Ponta a anunțat decizia sa în privința solicitării de retragere a propunerii Corinei Dumitrescu pentru ministerul Educației după acuzațiile de plagiat. În urma acuzaţiilor de plagiat şi a controverselor privind CV-ul său, premierul desemnat a renunţat la propunerea Corinei Dumitrescu pentru Ministerul Educaţiei. Este al doilea ministru propus de Ponta şi la care premierul desemnat a trebuit să renunţe din cauza trecutului lor controversat. Victor Ponta a renunţat la numirea lui Victor Alistar în funcţia de ministru delegat pentru strategii guvernamentale şi transparenţă din cauza problemelor de incompatibilitate. Iată cele mai importante declarații ale premierului desemnat:

  • Mă bucură victoria lui Francois Hollande la alegerile prezidenţiale din Franţa. E o înfrângere a dreptei conservatoare care nu a găsit soluţii pentru Europa. 
  • Sunt bucuros că negocierile cu FMI sunt pe cale de a se încheia cu succes. Obiectivele referitoare la salarii şi pensii sunt accpetate de FMI şi vor fi incluse în Scrisoarea de intenţie. Dumnezeu a aranjat lucrurile ca astfel la fix doi ani de la tăierea salariilor să le putem da înapoi. Un semnal că ne ţinem de promisiuni.
  •  Legat de acuzele la adresa doameni Dumitrescu. Am apreciat că a dat răspuns la toate acuzaţiile. 
  • Propunerea mea către ea a fost făcută cu toată buna credinţa. • Deciziile politice dureroase îmi aparţin mie. Ministrul Educaţiei are de organizat imediat admiterea, bacalaureatul, admiterea la liceu. 
  • De accea un ministru nu poate funcţiona dacă trebuie să dea explicaţii zilnic presei privind alte subiecte. 
  • Am convenit cu doamna Dumitrescu ca deocamdată nu mai fie propunerea pentru ministerul Educaţiei.
  • Noua noastră propunere pentru Educaţie este senatorul PSD de Bihor, Ioan Mang. 

Cine este Ioan Mang  Noua propunere pentru Ministerul Educaţiei, Ioan Mang este senator de Bihor şi este preşedintele organizaţiei PSD Bihor. Are 58 de ani şi este de profesie inginer şi din 2003 activează ca profesor universitar la Universitatea din Oradea.

EVZ.ro a scris ieri că Victor Ponta ia în calcul, în urma numeroaselor solicitări venite din PSD și PNL, retragerea desemnării Corinei Dumitrescu, soția unui deputat PSD, ca ministru al Educație. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News