Nu candidez la președinție decât dacă am sprijinul Partidului Conservator, a spus premierul Victor Ponta, prezent la Congresul Partidului Conservator care are loc la Romexpo.

„Vă mulțumesc pentru că în ultimii ani am fost umăr la umăr pentru cea mai importantă bătălie, înlăturarea regimului Traian Băsescu. Știu că mă pot baza pe dumneavoastră până la capăt pentru această bătălie. Dacă am rezistat 3.400 de zile în acest regim, ultmele 200 de zile ne vor părea ușoare. Mai ales că sunt convins ca în noiembrie o să câștigăm”, a mai spus premierul.

Acesta a completat că în continuare crede în proiectul politic al Uniunii Social Liberale, care a dat cele mai dure lovituri regimului Traian Băsescu. „Se împlinesc doi ani de când am reușit să dăm jos guvernul Ungureanu. Am câștigat împreună alegerile parlamentare și, ca să îl linistesc pe Daniel (Daniel Constantin, președintele PC n.r.) că vom câștiga și alegerile prezidențiale”, a mai spus Ponta.

Sunt opameni care au fost chiar mai hotărâți în această luptă (impotriva lui Traian Băsescu n.r.), a mai spus Ponta, referindu-se la Dan Voiculescu.

 

„Am o mică invidie pe domnul Voiculescu: cred că Băsescu îl urăște mai mult pe el decît pe mine Lui îi spune motanul Felix, mie dopar pisic”, a mai spus Ponta.

Acesta a completat însă că „zgârieturile” sale îl vor afecta mai mult pe Traian Băsescu și pe „doamna” cu pantofi de 1.000 de euro – referindu-se aici la Elena Udrea.

„Pe 25 mai aveți pe lista comună două candidaturi perfect eligibile. Sunt convins că vom câștiga alegerile europarlamentare și pe cele prezidențiale. Nu cred că o guvernare mai poate fi doar de stânga. Sunt foarte bucuros că am avut încredere în ministrul Agriculturii, în Daniel Constantin. Aveți un lider cu care vă puteți mândri”, a mai spus Ponta.