Cum au "argumentat" Ponta și Antonescu moțiunea USL: "Ungureanu e un securist arogant. Face parte din generația securiștilor"

Cum au "argumentat" Ponta și Antonescu moțiunea USL: "Ungureanu e un securist arogant. Face parte din generația securiștilor"

Victor Ponta și Crin Antonescu au pledat în sprijinul moțiunii de cenzură cu acuzații și atacuri furibunde la adresa premierului Mihai Răzvan Ungureanu. Victor Ponta a preluat obsesiile lui Antonescu și l-a numit pe Ungureanu "securist arogant". La rândul său, Crin Antonescu a afirmat de la tribuna Parlamentului că Ungureanu face partea din "generația securiștilor". "Marea pricepere a Ungurenilor nu este că sunt ascultați de oameni, ci că ei îi ascultă pe oameni, că ne ascultă telefoanele", a spus Antonescu.

În discursul ținut azi în Parlament, președintele PSD Victor Ponta l-a atacat pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu numindu-l securist. Liderul PSD a mai spus despre primul-ministru că este arogant. Ponta s-a arătat iritat că premierul a adus vorba despre ultima vacanță de lux petrecută de liderul PSD în Dubai. "Dle prim-ministru, încep prin a vă mulţumi şi apreciez grija dvs, personală, a Serviciului de Informații Externe şi a Guvernului, pentru siguranţa vacanţelor mele. Nu am mers niciodată în vacanţe pe banii de la OMV Petrom. Anul trecut se ocupa de vacanţa mea idolul şi mentorul dvs Traian Băsescu. Securiştii între ei au preocupări comune - unde îşi fac vacanţa liderii Opoziţiei. Vă promit, ca eu și dl Antonescu nu o să ne preocupăm unde veţi fi dvs. în vacanţă săptămâna viitoare", a spus Victor Ponta. Premierul Ungureanu criticase în discursul ținut azi în Parlament lipsa de responsabilitate a liderilor Opoziției. "România nu e un magazin pe care îl închizi când pleci în vacanță în Dubai", spusese Ungureanu cu privire la plecarea lui Ponta, de Paște, în vacanță în Dubai. Iată declarațiile făcute de Victor Ponta:

  • Bineînţeles, propunerea noastră de dialog, de construcţie, a fost tratată cu ceea ce este în acest moment singura caracteristică a Guvernului - aroganţa. Aroganţa, când se bazează pe ceva, are eventual o scuză. Când nu te bazezi pe nimic, este un simplu viciu şi poate să se transforme în ridicol.
  • Guvernul Boc a făcut o greșeală, Guvernul Ungureanu o perpetuează.
  • Acest guvern este șantajabil, arogant și ineficient.
  • Puterea nu mai are majoritate
  • Fac un apel la acei parlamentari PDL care stau ascunși prin birouri. Sper măcar că vă uitați la televizor dacă nu v-a tăiat Roberta și televizoarele: Veniți și votați moțiunea, faceți-vă datoria. Nu negociați cu noi. Îmi spunea domnul Prigoană că va vota moțiunea dacă îl voi susține la primărie. Nu vă susțin la primărie. Îl susțin pe Sorin Oprescu.
  • Sunt gata, alături de colegii mei din USL, să nu facem calculele electorale - cât câştigăm, cât pierdem în alegeri -, atât timp cât şase luni de scurtare a suferinţelor oamenilor sunt mai importante decât orice calcul electoral. Sunt absolut convins că, cu un program prezentat cu oameni integri, cu multă credinţă, vom putea în aceste şase luni să facem ceea ce românii aşteaptă de la noi şi sunt convins că în noiembrie românii ne vor da un mandat de încă patru ani.