Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta a plecat într-o delegație în Mexic, la un summit al funcționarilor, doar pentru a asista la cursa de Formula 1
Victor Ponta a plecat într-o delegație în Mexic, la un summit al funcționarilor, doar pentru a asista la cursa de Formula 1

Victor Ponta a plecat într-o delegație în Mexic, la un summit al funcționarilor, doar pentru a asista la cursa de Formula 1

Biroul de Presă al Guvernului a anunțat, miercuri, că primul-ministru face o deplasare de lucru în Mexic la invitația președintelui Enrique Peńa Nieto. Inițial, delegația română trebuia condusă de Radu Puchiu, secretar de stat la Cancelaria premierului, invitația fiind pentru reprezentarea României la un summit internațional destinat funcționarilor publici și reprezentanților societății civile. Victor Ponta a decis să profite de acest eveniment din Mexic pentru a putea merge, în cadrul delegației oficiale, la cursa de Formula 1 din acest weekend din capitala mexicană, potrivit cetateanul.net

În acest sens, deși întâlnirile oficiale s-au terminat încă de joi, Victor Ponta va mai petrece trei zile în Ciudad de Mexico.

“Am avut astăzi o întrevedere cu președintele mexican, Enrique Peńa Nieto, la Palatul Național din capitala Ciudad de Mexico, în marja Summit-ului Global pentru Guvernare Deschisă. Este prima vizită în ‪Mexic‬ la nivel de prim-ministru din ultimii 25 de ani!”, a scris Victor Ponta pe contul său personal de Facebook, aseară, după ora 22.00.

Întâlnirea cu președintele mexican, cel care este și șeful guvernului în statul latino-american, a făcut parte dintr-o vizită pe care șeful guvernului a anunțat-o de miercuri. Într-un comunicat oficial al Guvernului s-a precizat că primul-ministru român va pleca pe continentul american pentru a răspunde unei invitații a șefului statului mexican.

În realitate, așa cum ne-au precizat chiar surse din Palatul Victoria, invitația era una generală, iar delegația română din Mexic urma să fie condusă de secretarul de stat de la Cancelaria premierului, Radu Puchiu, cel ce ocupă și funcția de șef al Departament de servicii online și design în cadrul Guvernului. De altfel, acesta este și cel care se ocupă de creșterea transparenței datelor oferite de guvernul român în cadrul Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă, la care România a aderat, participând ca reprezentant al țării noastre la toate evenimentele de acest gen, informeaza cetateanul.net.

Mai mult, motivul pentru care Ponta a decis să facă deplasarea în Mexic pentru a asista la un summit care nu este destinat miniștrilor, premierilor sau șefilor de stat este dat de organizarea în aceeași perioadă a Marelui Premiu de Formula 1 al Mexicului, șeful executivului de la Bucureștii fiind un pasionat al sporturilor cu motor.

Reprezentanții Guvernului care au fost contactați de Cetățeanul.net nu au putut să ne precizeze exact data la care se va întoarce în țară Victor Ponta și nici date privitoare la costurile acestei delegații.