Evenimentul ZileiPoliticaVictor Ponta a ajuns momeala PRU

Victor Ponta a ajuns momeala PRU

Victor Ponta a ajuns momeala PRU
Partidul România Unită (PRU) foloseşte numele lui Ponta pentru a racola parlamentari PSD-PPDD. Fostul premier nu a exclus categoric înscrierea în formaţiunea naţionalistă.

Nouă parlamentari s-au înscris deja în PRU şi alţi 23 îi vor urma, potrivit fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă. Prieten apropiat al lui Victor Ponta, Ghiţă însuşi şi-a negociat înscrierea în acest partid. „Suntem mulţi parlamentari care avem ceva de spus. Dacă nu putem să vorbim în PSD, atunci o ajungem să vorbim în afara PSD”, a declarat Ghiţă pentru EVZ. Surse apropiate partidului au relatat EVZ că PRU vrea săşi înfiinţeze grupuri parlamentare pe scheletul fostului PPDD.


Ne puteți urmări și pe Google News

Bogdan Diaconu îl aşteaptă „cu drag„ pe Victor Ponta în PRU


Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, îl aşteaptă pe Victor Ponta să se înscrie şi el în partid. „În frunte cu Victor Ponta, PRU va intra în Parlament”, a declarat Diaconu, ieri, pentru EVZ. Acesta nu a vrut să spună dacă a vorbit cu Victor Ponta. Fost deputat PSD, Bogdan Diaconu face parte din generaţia noilor politicieni care au ajuns în Parlament odată cu ascensiunea lui Ponta în politică.

Momeală pentru racolări

Deputatul PSD Gavril Mîrza a declarat, ieri, că preşedintele PRU i-a spus să se înscrie în partid pentru că Victor Ponta va trece la acest partid şi va deveni liderul formațiunii. Bogdan Diaconu a negat, apreciind doar că Mîrza exagerează.

Întrebat dacă s-a gândit că Victor Ponta ar putea să fie o momeală, unul dintre deputaţii PSD care au trecut ieri la PRU, Ion Eparu, a declarat: „Dacă am picat într-o cursă, nu e nicio problemă, oricum rămâneam acasă. În PSD mă simţeam din ce în ce mai neglijat şi nebăgat în seamă”.

Planul lui Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta şi-a depus solicitarea pentru un nou mandat de deputat PSD de Gorj, dar nu a exclus tranşant înscrierea sa în PRU. „Nu prea mă tentează un transfer”, a scris el pe Facebook. Surse PSD au explicat EVZ că Victor Ponta îşi negociază de fapt locuri pe listele PSD în Parlament şi foloseşte PRU ca „sperietoare” în discuţiile cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Ponta vrea să obţină un număr cât mai mare de apropiaţi în viitorul Parlament, pentru a rămâne un „jucător relevant” în politică, spun sursele citate.


Negocieri între PRU și Mircea Geoană


După ce PRU a racolat până aseară mai mulți parlamentari, majoritatea foști sau actuali PSD-iști, liderul formațiunii Bogdan Diaconu (foto stânga) e în negocieri cu Mircea Geoană (foto mijloc), în vederea formării unei alianțe parlamentare cu PSRO. Geoană a confirmat, într-o postare recentă pe blogul său, că va intra în grupul parlamentar PRU și va semna un protocol PRU-PSRO, motivând că e nevoie de „o mare coaliţie a celor mici, formată din partide, lideri, ONGuri şi profesionişti recunoscuţi”. Liderul PSRO a precizat că alianța își propune un scor de 10% la alegerile parlamentare din toamnă, lucru ce va face ca „marea coaliţie a celor mici ar deveni mai mult decât un „king maker” pentru orice majoritate de după decembrie”. La negocierile PRU cu PSRO a participat Sebastian Ghiță care, împreună cu Bodgan Diaconu, speră ca Victor Ponta să preia șefia PRU. Pe de altă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea a catalogat racolările PRU drept o „operaţiune”. În legătură cu Victor Ponta, Dragnea a spus că fostul premier „nu este transferabil”.


Cine a dezertat din PSD

PRU a transferat până aseară 9 parlamentari, majoritatea foşti sau actuali PSD-işti. Fostul senator PSD Daniel Savu (ex-ofiţer SRI), şi-a anunţat înscrierea în partidul naţionalist după 20 de ani în care a activat în rândul social-democraţilor. Tot ieri a trecut la PRU senatorul PMP Constantin Popa, el spunând că nu vrea să fie „discipolul lui Băsescu”. Printre deputaţii care au ajuns în PRU se numără finul lui Victor Ponta, Marius Manolache (PSD). Pe lângă acesta s-au mai înscris în PRU deputaţii Cristian Rizea (PSD), Dorin Petrea (PMP), Ion Eparu (PSD), Răzvan Tănase (PND, ex- PPDD), Camelia Khraibani (ex-PSD), Mario Caloianu (PMP). Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Victor Ponta, Mirel Palada, a devenit directorul de comunicare al PRU şi purtătorul de cuvânt al partidului. „Resping orice implicare a lui Victor în această acţiune”, a declarat Dragnea.


Accesează: