Victor Ponta nu exclude o "luptă electorală" pentru Cotroceni cu Elena Udrea

Victor Ponta nu exclude o "luptă electorală" pentru Cotroceni cu Elena Udrea

Premierul Victor Ponta a declarat, la România TV, că refacerea USL, ca proiect politic, este mai importantă decât persoanele fizice, decât oricare dintre liderii politici. El a atras atenţia însă că această "refacere" va fi cel mai probabil posibilă după data de 25 mai, când au loc alegerile pentru Parlamentul European.

Victor Ponta nu a exclus o "luptă electorală" pentru Cotroceni cu Elena Udrea despre care şi-a exprimat convingerea că va fi candidatul PMP pentru preşedinţie, dar a precizat că PSD-ul va decide care va fi numele candidatului, după alegerile europarlamentare. DESPRE REFACEREA USL Pe de altă parte, el a subliniat că prezenţa sau nu a lui Crin Antonescu la şefia PNL, este o problemă internă a PNL. "Întodeauna mi s-a părut ridicol să spui fără Crin Antonescu. Niciodată nu m-am băgat în curtea PNL", a spus Ponta. "Rămânerea sau plecare lui Antonescu este o problemă internă a Partidului Naţional Liberal", a subliniat Ponta. Pe de altă parte, premierul a adăugat că atunci "când scoţi PNL-ul de guvernare, fără să dai nicio explicaţie", este normal să existe şi o sancţiune politică "Cred ideea de USL este mai importantă decât oricare dintre noi. E mai importantă decât oriceperoană", a punctat Ponta. DESPRE PREMIERUL R.MOLDOVA În legătură cu o candidatură personală la prezidenţiale Ponta a comentat: "Eu nu sunt cel care fuge după o candidatură pentru Cotroceni. Eu dacă pot să îmi termin mandatul de premier, îmi doresc acest lucru". Referitor la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu legată de canditaţii la Cotroceni, Victor Ponta a atras atenţia că "matematic, singurul care nu va mai fi preşedinte din decembrie este Traian Băsescu". "Preşedintele ţării are apucături de chibiţ din Cişmigiu. Eu nu am timp de chibiţăreală", a punctat Ponta. La întrebarea dacă Iohannis va fi acceptat, pentru refacerea USL-ului, premierul a spus că "orice USL este posibil, proiectul este mai important decât oricare dintre liderii USL-ului, inclusiv decât mine". Despre În legătură cu criticile lui Traian Băsescu potrivit cărora şeful Guvernului de la Bucureşti a avut o poziţie dubioasă cu privire la Republica Moldova, că nu înţelege limbajul şefului statului, care este "un pic cam de port, aşa, marinăresc".

"Nu înţeleg limbajul ăsta, e un pic cam de port, aşa marinăresc. Eu mă văd foarte des cu prim-ministrul R. Moldova, aşa cum m-am văzut şi cu prim-ministrul Georgiei. Moldova şi Georgia sunt două ţări care au avut curajul extraordianr, în noiembrie la Vilnius, să semneze, să declanşeze procedura de asociere la UE. Eu sunt un prim-ministru european, vreau să arăt că susţin cele două ţări", a explicat Ponta întrebat în legătură cu declaraţiile lui Traian Băsescu.

El a adăugat că va susţine, "nu cu vorbe goale" parcursul european al Moldovei şi Georgiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Faptul că prim-miniştrii Moldovei sau Georgiei cred în sprijinul României pentru integrarea europeană este o poziţie extrem de clară, nu ştiu ce înseamnă dubioasă. Limbajul acesta, un pic infracţional, nu pot să-l definesc. Cred că domnul Băsescu vorbeşte într-un argou pe care nu-l stăpânesc", a adăugat Ponta.