Victor Piturca, surd la sugestiile suporterilor

Victor Piturca, surd la sugestiile suporterilor

Antrenorul echipei nationale de fotbal a Romaniei spune ca nu ii poate multumi pe toti fanii tricolorilor.

Selectionerul Victor Piturca s-a aratat ieri dezamagit de anularea meciului amical cu Italia, din pricina evenimentelor sangeroase petrecute vineri seara in Peninsula, in urma unui meci de fotbal din Serie A.

"Suntem ghinionisti! Nici macar la prima actiune din acest an n-am avut noroc. Trebuia sa jucam cu campioana mondiala, dar vom intalni, in schimb, nationala Moldovei", a oftat tehnicianul. "Am fost foarte suparati", a marturisit Piturca.

Pentru meciul cu Republica Moldova, programat miercuri, de la ora 17.00, pe stadionul "National" din Complexul "Lia Manoliu", selectionerul a facut niste alegeri bizare.

Ne puteți urmări și pe Google News

El nu i-a convocat pe dinamovistul Claudiu Niculescu si pe stelistul Mirel Radoi. In schimb, au revenit la lot Mihaita Plesan (Poli Timisoara) si Ionut Mazilu (Rapid).

De asemenea, si prezenta lui Adrian Cristea (Dinamo) a surprins. Pe George Ogararu, de la Ajax Amsterdam si pe "nemtii" Laurentiu Reghecampf (Alemannia Aachen), Vladut Munteanu si Sergiu Radu (Energie Cottbus), Piturca i-a ocolit din nou.

Radoi, ca la manastire "Am vazut ca Dinamo ar fi anuntat inaintea mea ca sunt cativa de-acolo la lot. Nu stiu cine le-a spus lor asa ceva. Claudiu Niculescu n-a mai fost chemat pentru ca nu m-a multumit la jocul amical cu Spania, din noiembrie. Ma voi baza pe el cand voi considera eu ca am nevoie", a precizat selectionerul.

"Mirel Radoi are nevoie de liniste, de concentrare, de pregatire, ca sa ajunga la un nivel fizic optim pentru echipa nationala", a explicat Piturca de ce n-a mai apelat la capitanul Stelei.

Despre Reghecampf, Sergiu Radu si Vladut Munteanu, antrenorul a comentat sec: "Nu le lipseste nimic pentru a ajunge aici. La echipa nationala e concurenta mare. Ei sunt jucatori buni, dar eu ii convoc pe cei mai in forma.  Sunt doar 22 de fotbalisti pentru meciul cu Moldova si vreau sa-i rulez pe toti. Daca suporterii nu sunt multumiti, din pacate, de selectie, si au alte preferinte, dupa cum spun ei pe site-urile voastre, asta e! Nu putem sa-i multumim pe toti". "Despre Ogararu nu se mai pun intrebari?", a intrebat, ironic, Piturca, deranjat ca a fost tot timpul agasat pe seama neconvocarii fundasului dreapta.

SITUATIE DELICATA Chivu, intre Coca-Cola si Pepsi

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a intrat de ieri in "lumea Pepsi". Federatia si firma de bauturi racoritoare au semnat un parteneriat valabil timp de patru ani, pentru o suma ramasa confidentiala.

Cu acest prilej, la studiourile "Media Pro" din Buftea au fost prezenti Mircea Sandu, presedintele FRF, Ionut Lupescu, directorul general al FRF, Daniel Prodan, director sportiv in cadrul federatiei, antrenorul Victor Piturca si "tricolorii" Florentin Petre, Razvan Rat, Ciprian Marica, Bogdan Lobont si Danut Coman.

Din partea sponsorului a luat cuvantul Eusediu Margasoiu, director de marketing. Acesta a vorbit in stilul dinamovistului Cornel Dinu: "E o zi importanta pentru Pepsi. Plecam intr-o calatorie de cel putin patru ani. As face o dihotomie existentiala a marketingului, dar nu are sens. Ne dorim ca brandul nostru sa aiba relevanta locala, in Romania. Am cautat vectorii care sa ne duca, unde vrem sa ajungem cu totii, in Paradis. De departe, cel mai bun vector e echipa nationala".

"Am mai colaborat si pe perioada Campionatului Mondial din 1994 si am inregistrat cele mai bune rezultate", si-a amintit Mircea Sandu. Directorul Ionut Lupescu a dat explicatii si despre faptul ca fundasul Cristian Chivu, capitanul nationalei, are contract individual cu Coca-Cola: "Pe perioada cat jucatorii sunt la lot, toate drepturile de imagine ne apartin noua. Cristi va purta treningurile cu insemnele Pepsi".

PREFERATI LUI PITI

Lotul pentru meciul amical cu Moldova Pentru meciul cu Moldova de miercuri au fost convocati: Bogdan Lobont (Dinamo) si Danut Coman (Rapid) - portari; Cosmin Contra (Getafe), Petre Marin, Dorin Goian, Sorin Ghionea (toti trei de la Steaua), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Cristian Chivu (AS Roma), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Stefan Radu (Dinamo) - fundasi; Florentin Petre (TSKA Sofia), Banel Nicolita, Ovidiu Petre (ambii de la Steaua), Razvan Cocis (Serif Tiraspol), Mihaita Plesan (Poli Timisoara), Paul Codrea (AC Siena), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Adrian Cristea (Dinamo) - mijlocasi; Adrian Mutu (Fiorentina), Mugurel Buga, Ionut Mazilu (Rapid), Ciprian Marica (Sahtior Donetk) - atacanti.