Victor Ciutacu e de părere este momentul să se ia măsuri urgente în privința procurilor Mircea Negulescu și Lucian Onea, care au fost puși sub control judiciar.

Miercuri, Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție i-a pus sub control judiciar pe procurorii de la Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu, în urma plângerii penale depuse de către deputatul PSD, Andreea Cosma.

"Poate, în sfârșit, cineva va și plăti pentru abuzurile făcute. Ani de zile doamna Kovesi ne-a spus că aberăm și că acolo sunt cei mai buni procurori. Vedem acum cine venea cu dovezile trucate și în ce sens, e foarte interesant că domnul Negulescu e lovit de blestemul controlului judiciar, în condițiile în care domnia sa o punea pe Andreea Cosma sub control judiciar ca nu cumva să se deplaseze doamna deputat fără acordul lui.

Pe de altă parte, domnul Onea e urmărit penal, dar face în continuare anchete penale la Ploiești. Domnia sa nu mai este procuror –șef, dar este procuror de execuție, procuror de anchetă. Mă pun în pielea unui suspect care se duce să fie anchetat de un procuror aflat sub control judiciar. Dar probabil că domnul Onea e plătit de statul român nu să se afle sub control judiciar și să fie urmărit pentru falsificare de probe, ci să facă dreptate.

E foarte interesant, poate doamna Jurma ia și o decizie în calitatea ei de șef interimar până se va desfășura concursul cu privire la domnul Onea, că domnul Negulescu e particular. Domnul Onea este un angajat al statului care face anchete, el însuși fiind urmărit penal", a declarat jurnalistul Victor Ciutacu la România TV.