Evenimentul Zilei > Social > Victor Ciutacu, după eșecul privind aderarea la Schengen. „Ştiu, vinovatul e Putin, dar ai noștri?”
Victor Ciutacu, după eșecul privind aderarea la Schengen. „Ştiu, vinovatul e Putin, dar ai noștri?”

Victor Ciutacu, după eșecul privind aderarea la Schengen. „Ştiu, vinovatul e Putin, dar ai noștri?”

Victor Ciutacu a avut o reacţie extrem de dură la adresa clasei politice românești care, la prima vedere, nu pare să-şi asume eșecul rușinos de la Bruxelles în ceea ce privește aderarea României la Schengen.

După mai bine de 11 ani de așteptări din partea României de a fi acceptată în Spațiul Schengen, Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea noastră la spațiul european de liberă circulație. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.

În acest context, jurnalistul Victor Ciutacu a criticat clasa politică românească, care dă semne că nu ar avea nicio vină şi nici gând să-şi asume acest eşec ruşinos.

Politicienii din România vor da vina pe Vladimir Putin

Victor Ciutacu mai spune că la fel ca în cazul multor altor eșecuri majore din domeniul politic, și de această dată, clasa politică va da vina pe Vladimir Putin. În schimb, fostul premier Victor Ponta a criticat lipsa de asumare a politicienilor români, şi spune:

„Nu o să-și dea nimeni demisia. Să zică domnul Bode că am încercat, nu ne-am calificat, asta e. Vladimir Putin e de vină. Oricine, dar niciodată noi, doar Putin. Eu cred că România e reprezentată de niște domni care stau preș la oricine. Acum s-au șters și ei (austriecii) pe preș. Nu găsesc alt motiv. Așa văd eu lucrurile, din păcate acolo suntem”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ciutacu: „A trecut o noapte de șutul în bot primit de la austrieci şi de la olandezi. Dincolo de revolta spontană, inerentă, amorsată politic, a oamenilor obișnuiți, sătui să fie tratați ca niște cetățeni de mâna a treia, la rece vorbind, cu ce s-a schimbat, concret, în rău, viața noastră de ieri până azi?”, a scris jurnalistul Victor Ciutacu.

Ciutacu: Se va fâsâi până luni dimineață și va deveni amintire după sărbătorile de iarnă

Jurnalistul mai spune că aşa zisul boicot naţional împotriva afacerilor austriecilor de pe teritoriul României se va fâsâi până luni, iar clasa politică românească nu va răspunde politic intern pentru acest eşec de la Bruxelles.

Şi continuă: „Și, la fel de concret, după aplauzele furibunde pentru inițiatorii pe cont propriu ai marelui boicot național de Facebook împotriva afacerilor austriecilor (nu și ale olandezilor), care se va fâsâi până luni dimineață și va deveni amintire după sărbătorile de iarnă, cine răspunde politic intern pentru încă o ratare cu poarta goală la extern?

Știu, vinovatul pentru orice poartă numele Putin, el e sursa la îndemână a tuturor relelor, dar ai noștri chiar n-au nici o treabă?”, a concluzionat Victor Ciutacu într-o postare pe contul personal de Facebook.