Victor Alistar, în vizorul procurorilor

Victor Alistar, în vizorul procurorilor

Directorul Transparency International (TI) România, Victor Alistar, a intrat, de ieri, în vizorul procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 a Capitalei, urmând să fie cercetat pentru instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar, va fi cercetată şi soţia acestuia, Lavinia Ciută, suspectată de comiterea infracţiunii de fals intelectual.

Sesizarea care-i vizează pe Alistar şi pe soţia sa poartă semnătura Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI), ai cărei inspectori au descoperit o serie de nereguli legate de declaraţiile de avere ale celor doi. Concret, potrivit ANI, în declaraţia Laviniei Ciută nu sunt menţionate o maşină, două credite bancare, precum şi venituri obţinute din activităţi independente, totalizând aproximativ 100.000 de lei.

În aceeaşi cauză, ANI a cerut şi anchetarea, pentru complicitate la fals intelectual, a Getei Lepădatu şi a Ioanei Tănase, ambele desemnate să asigure respectarea legii privind declaraţiile de avere şi interese în Ministerul Culturii.

Ne puteți urmări și pe Google News

În replică, senatul Transparency a respins orice încercare de intimidare „a membrilor şi a personalului său”, arătând că acuzaţiile la adresa lui Victor Alistar (foto) „sunt rezultatul poziţiei ferme a organizaţiei faţă de problemele de integritate de la nivelul conducerii ANI, şi nu al unei conduite reprobabile a directorului TI”.