Evenimentul Zilei > International > Numărul VICTIMELOR din incendiul Turnului Grenfell a ajuns la 79 de persoane. Ce spun polițiștii
Numărul VICTIMELOR din incendiul Turnului Grenfell a ajuns la 79 de persoane. Ce spun polițiștii

Numărul VICTIMELOR din incendiul Turnului Grenfell a ajuns la 79 de persoane. Ce spun polițiștii

79 de oameni au murit sau sunt dați dispăruți, presupuși morți, în incendiul de la Grenfell Tower, au anunțat polițiștii.

Comandantul poliției metropolitane, Stuart Cundy, a confirmat numărul, într-o declarație, azi, adăugând că bilanțul morților ar putea crește.

Incendiul care a avut loc în clădirea de 24 de etaje din North Kensington, în vestul Londrei, în 13 iunie. Multe dintre familiile afectate au pierdut mai mult de o rudă, a spus el, adăugând că inima îi este alături de ei, scrie BBC.

Dintre cei răniți, 18 oameni sunt încă în spital, 9 fiind în stare critică. Prioritatea este de a identifica oamenii care au murit în clădire și să-i evacueze cât mai rapid posibil. Dar nu toți vor fi identificabili, iar operațiunea ar putea dura „multe, multe săptămâni”.

„Este extrem de stresant pentru familii. Este greu de descris dezastrul pe care l-a provocat incendiul”, a spus el. Comandantul a cerut ca oamenii care au scăpat din clădire să se prezinte la poliție, să anunțe, pentru că încă există multe persoane date dispărute.

Un minut de reculegere a fost ținut azi, la prânz, în Marea Britanie, în memoria victimelor. Polițiștii au dat publiciății noi imagini cu clădirea distrusă de foc.

Ancheta va viza atât construcția, cât și renovarea recentă, administrarea clădirii și măsurile de siguranță. „Vreau să vă asigur că vom cerceta toate infracțiunile care au fost comise de orice individ sau alte organizații”, a spus Cundy.

Fiecare familie care și-am pierdut locuința va primi cel puțin 500 de lire sterline  în numerar și 5.000 de lire într-un cont.

De asemenea, fundațiile vor ajuta oamenii să stea temporar într-un adăpost; vor sprijini cheltuielile de înmormântare; vor acoperi costul legal al reprezentării în fața organelor de anchetă; un fond suplimentar de 1,5 milioane de lire va fi plătit pentru consiliere psihologică a serviciilor de urgență.