Doi dintre cei 11 răniți aduși la Spitalul de Arși din Capitală au fost este operați astăzi. Medicii le-au făcut transplant de grefe, ceea ce înseamnă că au luat piele de pe coapse și au pus-o pe brațe și pe față, zonele cu cele mai severe arsuri.
Mâine este programată o altă intervenție. „Și celelalate fete aduse în prima tură la spital vor avea nevoie de grefe. În cazul lor s-a intervenit deja, li s-au făcut incizii. Vor rămâne cicatrici, sperăm că se vor vindeca bine”, a declarat Călin Ciontu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși.
Angajatul de la gaze este însă în stare foarte gravă și nu va putea fi operat. El se află sub tratament continuu, la Terapie Intensivă.
Un polițist internat la Floreasca, în stare foarte gravă
Și răniții internați la Floreasca se simt bine, cu excepția polițistului, care se află în stare critică, cu șanse minime de supraviețuire. Pacienții au fost vizitați ieri de rudele de la Sighetul Marmației.
Între timp, ancheta autorităților pentru a afla cauzele producerii exploziei continuă. Procurorii au audiat 30 de persoane în acest caz. Firma care distribuie gazul în Sighetul Marmației, Berg Gaz, este cercetată pentru vătămare corporală și distrugere din culpă.