Evenimentul Zilei > Justitie > Victima pistolarului din Militari va fi operată a opta oară
Victima pistolarului din Militari va fi operată a opta oară

Victima pistolarului din Militari va fi operată a opta oară

Interlopul Mario Chiriță, cel care a mutilat-o pe viață pe Daniela Borz, n-a dat niciun ban pentru recuperarea victimei sale

La mai bine de doi ani de la atacul armat din cartierul bucureștean Militari, Daniela Borz – victima pistolarului Mario Mihai Chiriță – își trăiește amărăciunea. A fost operată de șapte ori și încă mai necesită intervenții chirurgicale, după ce interlopul a împușcat-o în cap și i-a scos un ochi. Clanul Chiriță nu i-a dat niciun ban, dar l-a angajat pe avocatul Pavel Abraham ca să îl scape de pușcărie. Fata care, la 23 de ani, a fost mutilată pe viață, refuză să mai vorbească. Stă mai mult închisă în dormitorul ei. Acolo au găsit-o și reporterii EVZ pe care i-a salutat, dar a întors, repede, capul spre perete, pentru a nu i se vedea locul în care a fost ochiul drept. Am stat de vorbă, în schimb, cu tatăl ei, fost colonel SPP care a scăpat doar cu leaziuni în zona gâtului, după atacul armat. ,,Îmi amintesc cu groază: 23 noiembrie, în jurul orei 17.00”, a rememorat, pentru „Evenimentul zilei”, Daniel Borz, ziua în care a ajuns la spital, și el, și fiica sa.


FOTO: Interlopul Mihai Chiriță n-a dat un ban victimei, dar îl plătește pe avocatul Pavel Abraham, ca să scape de închisoare„Au strâns-o de gât”

Daniela îi ceruse niște bani pentru a merge la film. Aveau doar 100 de lei în casă. I-a zis fetei că merge să ia pâine și îi dă, apoi, 50 de lei. În magazin, când s-a așezat la rând, au apărut cele două surori ale lui Chiriță și au intrat în față. Le-a zis să stea la coadă, însă cele două au început să-i vorbească urât, iar una dintre ele l-a scuipat. Atunci, în magazin a intrat și fata lui: ,,Daniela a țipat la ea: <>. Am sărit să le despart. Mi-au lovit sacoșa iar pâinea a căzut pe jos. Am scos-o pe Daniela afară și m-am intors să iau altă pâine’’.


FOTO: ^Pe vremea când Daniela avea încă vise …
 Când a ieșit din magazin, Borz și-a găsit fiica plină de vânătăi, lovită de surorile Chiriță: „Au strâns-o de gât. Avea urme de vânătăi, de degete, pe gât, pe antebrațe, pe coaste”. Imediat, au apărut mama și tatăl pistolarului. Elena Chiriță țipa la el, iar bărbate- său, Tomiță, l-a luat lovit. ,,Când îmi căra Tomiță pumni, le-am auzit pe cele două zicând: <>. Am auzit țipetele Danielei și, când m-am dus la ea, am văzut-o plină de sânge pe față’’, mărturisește Daniel Borz. Atunci a realizat că îl împușcaseră și pe el cu pistolul cu bile, „chiar la 5 milimetri de carotidă”.

Ajunsă pe patul de spital, Daniela a simțit că înnebunește când a văzut că nu are un ochi. ,,Nu credea că va rămâne oarbă pe vecie…’’, susține, resemnat, tatăl fetei. Însă, specialiștii au fost drastici: fata nu își va putea recupera niciodată vederea pe partea dreaptă. Până acum, tânăra a suportat șapte operații de reconstrucție. ,,În aprilie, îi vor lua grăsime de pe picior să-i injecteze în interior, ea având pleoapa de jos distrusă din cauza împușcăturii. În octombrie 2014, a făcut reconstrucție din pleoapa de sus și a cusut-o pe cea de jos. A rămas și gaura de la împușcătură… ’’, dă din cap cu amărăciune Daniel Borz.


FOTO: ^Pe vremea când Daniela avea încă vise …Costurile operațiilor le-au suportat tot din banii lor. După trei-patru întâlniri la mediator cu avocatul clanului Chiriță, nu s-a rezolvat nimic. „Vă spun sincer, până acum am cheltuit peste 200 de milioane cu operațiile Danielei. Am vândut și garsoniera lăsată de soacra mea…nu mai făceam față cheltuielilor. Avocatul meu vorbise cu familia Chiriță pentru 500 de mii de euro, daune pentru fiica mea și pentru mine. Avocatul lor ne-a precizat să nu mă gândesc, că nu au de unde să aibă ei acești bani. În schimb, apărătorul ,,clanului Toma’’ a precizat:,,Am încercat, în repetate rânduri, să ne înțelem cu victima, însă nu am reușit. Sumele cerute de ei pentru despăgubiri au fost foarte mari. Eu, ca om, regret ce s-a întâmplat, dar asta e, ochiul nu mai poate fi pus la loc’’.

Clanul ,,Toma”, de temut în cartier

După tragedia din noiembrie 2013, judecătorii Curții de Apel București, l-au trimis pe Mihai Chiriță, pe surorile sale, Florentina – avocat în Baroul București- și Cristina, dar și pe tatăl său, Tomiță, după gratii, pentru 29 de zile. Familia Chiriță „este cunoscută ca fiind una violentă, creând numeroase probleme, atât în imobilul respectiv, cât și în societate”, au precizat magistrații. Cu toate acestea, rând pe rând, au fost eliberați toți. Pistolarul din Militari a ieșit de după gratii pe 11 februarie 2015, dar eliberarea lui a stârnit controverse pe motiv că judecătorea ar fi uitat să-i prelungească acestuia mandatul de arestare. Însă, Pavel Abraham susține că punerea în libertate a clientului său s-ar fi făcut perfect legal.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: