Evenimentul Zilei > Politica > Viceprimarul Timișoarei a demonstrat că ANI a greșit declarându-l incompatibil
Viceprimarul Timișoarei a demonstrat că ANI a greșit declarându-l incompatibil

Viceprimarul Timișoarei a demonstrat că ANI a greșit declarându-l incompatibil

De patru ani a avut nevoie viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu pentru a demonstra că reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate s-au înșalat când l-au declarat incompatibil.

„Astăzi am încheiat o perioadă de 4 ani deloc ușori în viața mea. Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Curții de Apel Timișoara, anulând raportul ANI cu privire la presupusa mea incompatibilitate. Pentru cei care ar aștepta o pledoarie împotriva acestei instituții – ANI – nu o voi face. Nu aș fi făcut-o nici dacă, prin absurd, aș fi pierdut. Cred în continuare că rolul ANI este unul important pentru România, în acest moment. Chiar dacă pentru mine au fost momente grele, iar unii dintre cei cu care împart vremelnic calitatea de om politic s-au întrecut în acuze prostești, e important să poți distinge între experiența personală și rolul unei instituții. Vreau să vă mulțumesc tuturor celor ce mi-ați fost alaturi și mai ales celui care, cu profesionalism, m-a ajutat în tot acest timp, din punct de vedere juridic, să îmi demonstrez nevinovăția, prof. dr. Lucian Bercea”, a anunțat, marți seară, viceprimarul timișorean PNL Dan Diaconu.

Amintim că Agenția Națională de Integritate anunța, în 2015, că viceprimarul Dan Diaconu este incompatibil cu funcția publică ocupată, deoarece ar fi fost administrator al unei firme timp de câteva luni. Conform ANI, Diaconu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie – 18 octombrie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al S.C. Speed Distribution”. Compania respectivă era însă  inactivă din 2008, fiind dizolvată ulterior de Registrul Comerțului.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.