Evenimentul Zilei > Politica > Viceprimarul PNL al Capitalei, Cornel Pieptea, nu vrea să-ș asume interimatul, în perioada în care Oprescu este în arest
Viceprimarul PNL al Capitalei, Cornel Pieptea, nu vrea să-ș asume interimatul, în perioada în care Oprescu este în arest

Viceprimarul PNL al Capitalei, Cornel Pieptea, nu vrea să-ș asume interimatul, în perioada în care Oprescu este în arest

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a afirmat vineri că liberalii nu au luat încă o decizie privind o eventuală asumare a interimatului la Primăria Capitalei în condiţiile în care viceprimarul Cornel Pieptea nu doreşte să îndeplinească atribuţiile de primar general, scrie Agerpres.

Buşoi a declarat, într-o conferinţă de presă, că "este o decizie personală a colegului Pieptea", acesta fiind "un om politic tânăr şi cu mari perspective".

"Pot să înţeleg de ce nu doreşte în acest moment să îşi asume o situaţie care este în plină desfăşurare, cel puţin în ceea ce priveşte dezvăluirile care se fac despre putregaiul din ultimii ani. Evident nu este simplu să conduci o primărie cu o echipă managerială ce a fost construită de primarul aflat acum într-o situaţie foarte delicată, în arestul organelor de anchetă", a spus Buşoi.

El a precizat că "structurile de conducere ale PNL Bucureşti, cu acordul şi consultarea copreşedinţilor la nivel naţional, în acest week-end, la începutul săptămânii viitoare se vor reuni" şi se va lua o decizie în privinţa interimatului la PMB.

Întrebat care ar fi, în prezent, variantele în condiţiile în care Pieptea refuză să preia interimatul, prim-vicepreşedintele PNL a explicat că "fie celălalt viceprimar poate prelua, fie o altă persoană din interiorul grupului de consilieri PNL şi-l asumă".

"Deocamdată nu s-a decis pe nicio soluţie. Am luat doar act de o decizie unilaterală, personală a unui coleg, pe care eu o înţeleg perfect", a subliniat Buşoi.

În altă ordine de idei, Buşoi a afirmat că Simona Creţu, consilier general din partea PNL, nu ar mai trebui să se regăsească în CGMB în numele formaţiunii.

"Această intervenţie (telefonică la un post tv – n.r.) a fost extrem de nepotrivită şi este de natură să ne creeze unele probleme de imagine. (…) Eu personal cred că va trebui să avem o discuţie săptămâna viitoare în Biroul Politic şi în Comitetul Executiv al organizaţiei PNL Bucureşti şi cred că într-o formulă, aş dori eu elegantă, doamna ar trebui să nu se mai regăsească în CGMB în numele PNL", a declarat Cristian Buşoi.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: