Edilul ar fi agresat o femeie, un comisar din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Episodul a fost povesit pe Facebook de Maria Obreja, comisar în cadrul CJPC Constanţa.

În cursul unei acţiuni de control, la care mă aflam împreună cu alţi trei colegi, aveam să cunosc latura nevăzută a caracterului pe care îl are Dumitru Babu, aflat în 2016 pe lista votată de mine. Năvălind în locul unde mă aflam cu colegii mei, acesta a vrut să îmi smulgă telefonul din mână şi bruscându-mă să mă dea afară din sediul societăţii în care mă aflam.

A fost necesară atât intervenţia colegilor mei, cât şi a fratelui acestuia, cărora trebuie să le mulţumesc, pentru că nu ştiu unde ar fi putut ajunge lucrurile. Mă întreb, dacă pe femeile din viaţa dânsului le tratează la fel? Mă întreb, dacă pe soţia sau mama dânsului le-ar fi bruscat cineva, ce reacţie ar fi avut? Mă întreb, dacă asta este atitudinea pe care o are şi faţă de doamnele aflate în subordinea dânsului?”, a scris Maria Obreja.

Comisarul OPC Constanța a afirmat că a depus plângere la poliție, iar a doua viceprimarul Dumitru Babu i-a trimis un buchet de flori, dar femeia l-a refuzat.

Am depus astăzi (vineri – n.r.) plângere la poliţie, relatând incidentul, nu înainte de a-i oferi domului viceprimar Dumitru Babu, şansa de a îşi cere scuze personal, pentru întreg incidentul. Acesta mi-a trimis un buchet de flori, pe care i l-am lăsat personal la primărie, sperând că-l va oferi unei doamne din familia lui, şi povestindu-i ce «năzbâtie» a făcut, să afle părerea acesteia”, a mai transmis comisarul din cadrul CJPC Constanţa.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Constanţa au anunţat că a fost deschis un dosar penal pentru ultraj.