Potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România, oficialul european se va întâlni cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă. 

De asemenea, conform aceleiaşi surse, Frans Timmermans se va întâlni cu reprezentanţi ai sistemului judiciar din România şi cu membri ai comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei. 

În cursul după amiezii de joi, oficialul european va susţine o conferinţă de presă la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România. 

Frans Timmermans a declarat că aşteaptă ca autorităţile de la Bucureşti să îi ofere explicaţii cu privire la propunerea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. ''Mă voi întâlni cu ea (procurorul-şef) şi cu ministrul justiţiei şi le voi asculta argumentele'', a spus prim-vicepreşedintele CE, într-o declaraţie pentru caleaeuropeana.ro acordată după conferinţa de presă comună cu preşedinţia bulgară a Consiliului UE la finalul reuniunii Consiliului Afaceri Generale, desfăşurată marţi la Bruxelles.