Potrivit acestuia, cererea de reexaminare ar putea intra pe ordinea de zi a plenului comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor în termen de 30 de zile.

"Proiectul legii pensiilor speciale s-a discutat în şedinţa comună de ieri (marţi – n.r.) a Birourilor permanente. A fost repartizat, trimis la Comisia care se ocupă de acest act normativ. Urmează ca aceasta să prezinte raportul pentru cererea de reexaminare şi, spun eu, în termen de 30 de zile va ajunge în plenul comun. E o chestiune care ţine de plenul comun, nu ţine de plen separat", a explicat Chelaru, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului de azi, citat de Agerpres.

La finalul şedinţei Birourilor permanente reunite de marţi, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că solicitarea de reexaminare a legii pensiilor speciale nu a fost discutată de conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

"Nu s-a discutat (legea pensiilor speciale – n.r). Nu au existat discuţii decât, în detaliu, pot să vă spun pe ordinea de zi pentru aprobarea proiectelor de execuţie a bugetului de stat şi a bugetului de asigurări sociale pe anul 2014, precum şi pentru rectificările bugetare. La acestea, într-adevăr, am stabilit termene pentru depunerea amendamentelor, rapoartelor şi dezbaterii finale. (…) V-am spus că 'Nu' (s-a discutat în BPR – n.r.), vă răspund în continuare că 'Nu' ca să vă conving", a declarat Tăriceanu întrebat fiind dacă cererea de reexaminare privind legea pensiilor speciale a intrat în atenţia BPR.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii prin care se instituie indemnizaţia specială pentru parlamentari la pensionarea acestora.

Şeful statului motivează că reexaminarea este necesară în contextul caracterului excesiv şi arbitrar al noii indemnizaţii de care ar urma să beneficieze deputaţii şi senatorii, dar şi pentru că acest drept ar urma să se acorde tuturor parlamentarilor care au săvârşit fapte de corupţie potrivit vechiului Cod penal, precum şi celor al căror mandat a încetat pentru incompatibilitate.

Totodată, şeful statului subliniază că indemnizaţia pentru limită de vârsta care se acordă deputaţilor şi senatorilor este de natură a crea confuzii cu privire la natura juridică a acestui drept.