Evenimentul Zilei > International > Vicepreşedintele irakian, arestat pentru implicare în activităţi teroriste
Vicepreşedintele irakian, arestat pentru implicare în activităţi teroriste

Vicepreşedintele irakian, arestat pentru implicare în activităţi teroriste

Cea mai înaltă instanţă judiciară din Irak, Consiliul judiciar suprem, a emis astăzi un mandat de arestare pe numele vicepreşedintelui Tarik al-Hashemi, în conformitate cu legile antiteroriste, informează agenţiile internaţionale.

Mandatul a fost emis după ce guvernul a obţinut o serie de mărturii care îl asociază pe Al-Hashemi cu activităţi teroriste, a precizat un înalt responsabil pe probleme de securitate.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Adel Daham, a menţionat într-o conferinţă de presă că mărturiile unor suspecţi, identificaţi ca fiind gărzile personale ale lui Hashemi, creează o conexiune între acesta şi o serie de presupuse asasinate şi atacuri.

Televiziunea publică Al-Iraqiya a difuzat astăzi imagini în care, potrivit Ministerului de Interne, aceste gărzi de corp mărturisesc că au planificat şi comis atacuri şi că au primit fonduri şi susţinere din partea vicepreşedintelui.

Vicepreşedintelui Al-Hashemi, care este sunit, i se interzisese în dimineaţa acestei zile să părăsească ţara.

Cel puţin 13 gărzi de corp al lui Hashemi au fost arestate de-a lungul ultimelor săptămâni, dar nu se ştie dacă acestea mai sunt în prezent reţinute sau nu.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: