Evenimentul Zilei > Actualitate > Proiectul GIGANT care AMENINȚĂ omenirea! Viața VIRTUALĂ intră în CONTACT cu cea REALĂ. Data LIMITĂ a IMPLEMENTĂRII: 2020
Proiectul GIGANT care AMENINȚĂ omenirea! Viața VIRTUALĂ intră în CONTACT cu cea REALĂ. Data LIMITĂ a IMPLEMENTĂRII: 2020

Proiectul GIGANT care AMENINȚĂ omenirea! Viața VIRTUALĂ intră în CONTACT cu cea REALĂ. Data LIMITĂ a IMPLEMENTĂRII: 2020

Proiectul care se lansează în China conturează o ipoteză tot mai des folosită în scenariile considerate S.F. ale viitorului. Chinezii vor să implementeze un sistem care va aduce lumea virtuală în cea reală, iar viața ne va fi influențată în mod direct de faptele noastre pe internet.

Toate lucrurile și acțiunile noastre pe care le facem vor fi înregistrate de calculatoare și o să ni se atribuie nouă într-un mod sau altul.

Folosind aceste date, guvernul chinez lucrează la un fel de notă socială, un fel de scară a catalogării oamenilor în funcție de toate aceste date. Și aceste note atribuite vor avea consecințe împotriva oamenilor.

Spre exemplu, chinezii ar putea să nu mai poată să își cumpere un bilet de avion sau tren dacă au luat amenzi sau nu și-au plătit ratele, dacă au cumpărat lucruri restricționate sau dacă au făcut fapte interzise de lege, ca de exemplu: au răspândit zvonuri false pe internet, susține publika.md.

Teoretic aceste lucruri trebuie să intre în vigoare, în China, până în 2020, dar câteva dintre fapte au început deja să fie înregistrate.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.