Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Viața la curte. O gravă eroare judiciară – partea a doua
Viața la curte. O gravă eroare judiciară – partea a doua

Viața la curte. O gravă eroare judiciară – partea a doua

Principalul și unicul suspect al anchetatorilor, a fost Neluțu Măciucă. Toți martorii audiați îl indicau ca fiind ultima persoană ce s-ar fi aflat în preajma Ionelei în ziua în care fata plecase de acasă.

-Acum, să vă spun drept, domnule polițist, tot satul știa că lui Neluțu al meu îi plăceau astea mai tinere, mai copile, mai necoapte. Păi eu de câte ori nu i-am zis – ia-ți tată, una de seama ta, că ajungi la pușcărie pentru corupere de minori. Dar asta nu înseamnă că băiatul meu e un criminal!

Tatăl lui Neluțu nu părea deloc surprins de acuzațiile care i se aduceau băiatului. Vorbea în fața anchetatorilor de parcă le-ar fi spus povești, cu ochii pierduți undeva, în negura amintirilor pe care încerca să le evoce.

-A fost un băiat trist încă de când a venit pe lume. N-avea prieteni, nu se juca, nu l-am văzut o dată râzând. Dar nici nu-l învinovățesc- maică-sa a fugit de acasă și m-a lăsat cu el pe cap. Ce știam eu despre cum se crește un copil? Nu știam nimic.

Deloc impresionați de cuvintele bărbatului, procurorii au decis să-l pună sub acuzare pe Neluțu Măciucă pentru omor.

Raportul medico legal făcut în grabă stabilise că moartea Ionelei Haiduc fusese violentă și se datorase asfixiei mecanice prin obturarea căilor respiratorii superioare.

-Citește ce scrie aici! I-a întins polițistul concluziile medicului legist.

Neluțu a luat hărtiile și-a aruncat nepăsător ochii peste scrisul îngroșat care stabilea concluziile și a ridicat din umeri :

-Așa și ?

-Citește cu voce tare concluziile, a țipat polițistul, care cu greu se abținea să nu-l pocnească.

-Arsurile constatate sunt postmortale și pot fi consecința arsurii cu flacăra, a mormăit Neluțu, deloc impresionat.

-De ce-ai ars-o, mă nemernicule? Nu ți-a fost de ajuns să o violezi și să o omori? La părinții ei te-ai gândit, mă? Cum o s-o pună în sicriu așa desfigurată?

-N-am violat-o! s-a apărat Neluțu. Uite ce scrie aici doctorul : organele genitale sunt carbonizate, motiv pentru care starea de virginitate nu poate fi controlată.

Polițistul i-a smuls hârtiile din mână și l-a lovit cu ele peste față :

-Măi analfabetule, acum te dai priceput ? pușcărie pe viață o să faci, ascultă la mine!

-N-am violat-o!

-Minți ! am găsit un prezervativ folosit la fața locului. Și, ce să vezi? Analizele criminaliștilor spun că firele de păr din interior sunt ale tale. Dacă mai spui că n-ai violat-o, o să am grijă să ajungi curva tuturor când te duc ăștia la penitenciar.

Adevărul era că anchetatorii, prea grăbiți, nu ceruseră un test ADN pentru acel prezervativ găsit în apropierea trupului Ionelei.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE