Incognito EVZ la liceul celebrităţilor: viaţa la Jean Monnet după viol

Incognito EVZ la liceul celebrităţilor: viaţa la Jean Monnet după viol

Elevilor celei mai cunoscute şcoli din cartierul Primăverii le place să apară la televizor. Maşinile parchează ca la Oscar, iar hainele e musai să fie cu firma la vedere.

Liceenii de la "Jean Monnet" sunt vedete. Mădălina, protagonista unui pictorial în Playboy alături de primarul Radu Mazăre, şi presupusul viol care s-a întâmplat într-o excursie au adus presa tabloidă la poarta şcolii.

"Ne-am săturat să ne întrebe toţi prietenii despre violuri şi vedetele de pe la noi", spun o parte dintre elevi. Tot ei însă au observat că se pregătesc subiecte noi: povestea Larisei dintr-a unşpea sau colega de 16 ani care s-a "combinat" cu unul de 25, posesor de Bentley. Reporterii EVZ au fost incognito în cel mai monden liceu din ţară. ORA 7.30. Profesorii taie ceaţa la pas prin răcoarea dimineţii.

7.45. Peste drum de liceu, o echipă de muncitori care îmbracă un bloc cu polistiren iau micul dejun în fugă din portbagajul unui Logan. În faţă, pe străduţa îngustă e spectacol, salon internaţional auto: BMW, Audi, Mercedes, multe 4X4.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe trotuar, spre intrarea în liceu e Fashion Week, ca de obicei: Dolce and Gabanna, Louis-Vuitton, Burberry, Armani. Manechinele de serviciu sunt elevele liceului.

Moda "Sex and The City"

7.55. Bolizii merg bară la bară pe o distanţă de aproximativ 700 de metri. E ca la premiile Oscar, maşina de lux opreşte în mijlocul străzii, în faţa şcolii, din dreapta coboară elevul. Nu se dau claxoane, e o înţelegere tacită. O autoutilitară din care coboară doi puştani strică "zen-ul" străzii.

8.00. Dintr-un ML coboară o şcolăriţă. Are o beretă îmblănită, un palton model bolero şi cizmuliţe cu toc, fix ca o actriţă din "Sex and The City". În episodul de azi, şcoala nu-i trecută în scenariu. Face stânga împrejur, se opreşte la o ţigară, apoi dispare printre blocuri.

12.50. În Liceul "Jean Monnet" se intră uşor. Pe culoarele şcolii, câţiva conformişti înoată împotriva curentului modei. Sezonul acesta, la orele de geografie, de economie sau în laboratorul de informatică - la fete se poartă machiajul agresiv, colanţii, eventual asortaţi cu cizme din piele de şarpe.

Băieţii au freza orientată cu gel spre răsărit, iar turul pantalonului trebuie neapărat să se prăbuşească apocaliptic spre genunchi.

"Nu mai pupăm excursii"

13.15. La modă e să se intre după profesori. Mulţi au fost daţi afară din primele minute. La ultimul etaj, după ce şi-au descărcat nervii în pereţi, patru băieţi din clasa a X-a dezbat intens, cu înjurături. "Nu mai pupăm excursii, gata. De ce s-a dus proasta la poliţie să-l dea în gât, intrase de bună voie în patul lui. S-au făcut de rahat şi ea, şi şcoala. Credeţi că a fost viol?", întreabă retoric liceenii.

Tot ei îşi amintesc o întâmplare în care Oana a fost protagonistă. "Face urât la beţie. La un majorat s-a îmbătat şi a intrat în baie cu un băiat...", zâmbesc băieţii ştrengăreşte.

13.40. Clasa Oanei e la câţiva paşi mai încolo. A venit de la prima oră şi s-a aşezat în prima bancă, alături de prietena ei, Sabrina. Se vede prin geamul de sus al uşii. Stă liniştită în bancă şi priveşte în gol spre tablă.

13.50. La pauză iese flancată de două colege. Se comportă ca nişte bodyguarzi şi privesc suspicioase de teamă să nu fie urmărite. Măsoară din cap până-n picioare feţele noi. Se îndreaptă spre scări, în direcţia laboratorului de informatică. E o fată banală, machiată discret, are părul prins neglijent în coadă şi e îmbrăcată sport: tenişi în picioare, blugi strâmţi, o geacă casual şi o geantă sac de fâş cu firma la vedere.

14.00. Fetele nu pierd vremea pe culoar, se pierd în mulţime şi intră direct în laboratorul de informatică, lăsând câţiva colegi la intrare "să le ţină de şase".

"Căprioara" lui Mazăre

14.10. Afară, o armată de jurnalişti specializaţi pe monden aşteaptă la "pândă". Prima luată în vizorul camerei, asaltată de microfoane, e căprioara Mădălina, fata despre care se spune că ar avea o relaţie cu primarul Mazăre de la Constanţa. În Playboy era mai dezinvoltă, în faţa camerelor se inhibă, se întoarce zâmbind cu spatele, îşi pune mâna la ochi şi, dacă ar putea, ar intra cu capul între tenişii Converse. Mai mulţi elevi care stau la ţigară o recunosc. "Am cunoscut-o cu vreo două zile în urmă, când am fost de serviciu pe şcoală. N-avea uniformă şi am anunţat profesorul de serviciu", spune râzând unul dintre tineri.

14.15. Altul face glume cu un reporter. "A, păi nu o ştiţi pe aia cu Larisa", spune scurt un licean, tras de mânecă de o colegă. Cinci metri mai încolo ia naştere o bârfă: "Aia care ne plăcea nouă, s-a combinat cu unul cu Bentley. El are 25 de ani, ea 16". Vreo douăzeci de elevi care nu şi-au mai găsit loc în şcoală, s-au refugiat la ţigară printre blocurile de lângă liceu. Alţii, la un fast food de pe Dorobanţi.

SEXGATE Mercurialul unui scandal în liceu

EVZ trece în revistă miturile din jurul scandalului care a zguduit Liceul "Jean Monnet".

  • Din două violate a rămas una.
  • Violul nu e viol. Amorezii au recunoscut că totul a fost benevol.
  • Fata şi-a dorit o relaţie, dar proful a refuzat-o. Ea l-a denunţat.
  • Sexul anal a fost sămânţa de scandal.
  • Oana a fost drogată de profesor şi a greşit camera.
  • Profesoara de religie, paravan pentru dezmăţul din excursie.
  • Profesorul agăţa eleve pe Messenger şi curta colegele de cancelarie

ALT CAZ, LA SFÂNTU GHEORGHE

Doi ani de sex cu eleva pe care o pregătea la pian

Un profesor în vârstă de 42 de ani de la Liceul de Artă "Plugor Sandru", din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, a fost reţinut ieri de poliţie, după ce a fost depusă o plângere conform căreia acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale timp de doi ani cu o elevă, acum în vârstă de 14 ani.

PREDISPOZIŢIE

Profesorii de sport cad uşor în păcat

Scandalul sexual de la "Jean Monnet" a ţinut zile la rând capul de afiş al ziarelor de scandal şi încă se consumă în bălăcăreala studiourilor TV. Nu este singurul caz însă, iar practica a arătat că majoritatea dascălilor "violatori" predau, întâmplător sau nu, educaţie fizică.

TECUCI. Anul acesta, un profesor din Tecuci s-a oferit să ajute o elevă care picase bacalaureatul la filosofie şi, sub pretextul că îi aduce o carte, i-a dat întâlnire într-un loc nepopulat, unde a încercat s-o violeze. Fata s-a apărat vitejeşte, iar tentativa de viol s-a lăsat cu zgârieturi de ambele părţi.

CRAIOVA. Un alt caz, de data acesta în mediul universitar, şi cu tentă de incest, a avut loc la Craiova, în urmă cu doi ani. O studentă la Educaţie Fizică şi Sport a ajuns la urgenţe după ce a fost bătută şi violată de un profesor. Fata s-ar fi dus acasă la profesorul care îi este şi rudă, rugându-l s-o ajute să treacă un examen. Profesorul a convenit să-şi ia răsplata în natură. ALBA. Vara aceasta, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat la 30 de ani de închisoare de Stelian Nicolae, poreclit "Spanac", pentru că a violat opt băieţi, juniori la clubul de fotbal FC Unirea. În sentinţă se arată că antrenorul de 37 de ani îi abuza sexual pe copii, îi bătea şi îi ameninţa cu tratamente mai rele dacă divulgau ce se întâmpla. CHIŞINĂU. La sfârşitul lunii trecute, presa moldoveană scria despre un profesor din Chişinău care s-ar fi iubit, de-a lungul timpului, cu mai bine de 20 de eleve. Profesorul de 54 de ani, care preda la Liceul Internat Republican Sportiv din Chişinău, fusese acuzat cu doi ani în urmă că a întreţinut relaţii sexuale cu mai multe eleve minore. Cinci dintre ele l-au acuzat de abuz sexual, dar şi-au schimbat radical poziţia după o jumătate de an de la izbucnirea scandalului, declarând ulterior că nu au întreţinut niciodată relaţii sexuale cu profesorul şi că l-au denunţat sub presiunea poliţiştilor şi administraţiei liceului, ca să se răzbune pentru antrenamentele brutale la care erau supuse. Anul acesta, a fost achitat de instanţă.

Psihologii spun că nu e tocmai folclor ţesut în jurul dascălilor de sport. "Apropierea fizică şi contactul vizual direct este mult mai mare în cazurile acestea. Una e să stea elevul în bancă şi să se uite la tablă şi alta e să fie în ţinute mulate şi să aibă anumite figuri, iar profesorul să mai intervină tactil", explică psihologul Keren Rosner. Citiţi şi:

  • Profesoară de la "Jean Monnet": "Vişan le potolea pe fete cu o mică ironie". De ce-l vor dascălii înapoi la catedră
  • Elevă la "Jean Monnet": "60% din fete se dădeau la proful de sport". De ce era Octavian Vişan atât de popular
  • Curg notele scăzute la purtare la "Jean Monnet". "Pe profa de religie au luat-o doar ca să-şi facă de cap"
  • CRONICA MONDENĂ. Adevărata situaţie de la Jean Monnet