Viața după Becali. Cătălin Zmărăndescu: „Nu mă mai văd locuind vreodată în România”

Viața după Becali. Cătălin Zmărăndescu: „Nu mă mai văd locuind vreodată în România”

Conduce un Mercedes CLS, are număr de înmatriculare cu al doilea prenume inscripționat pe ea – Otto, iar acestea sunt cele mai nesemnificative detalii din viața lui. Fostul bodyguard al lui Gigi Becali trăiește de șase ani la Londra, unde și-a găsit iubirea, liniștea și unde s-a regăsit pe sine

Are 42 de ani, 1,80 m și 114 kg. Cătălin Zmărăndescu este un personaj pe care merită să-l cunoști. Măcar pentru savoarea de a descoperi omul despre care nu s-a vorbit, dincolo de alura luptătorului care i-a fost ani de zile bodyguard lui Gigi Becali și din cauza căruia a ajuns să fie condamnat. Cătălin este primul român care a devenit campion continental la Arte Marțiale Mixte.

E un tanc de om, cu tatuaje colorate pe corp și dantură perfectă. Aproape că nu îți vine să crezi că a ajuns aici împins de la spate. „Când eram mic și fugeam de la antrenamente, mâncam bătaie și de la mama, și de la tata, și de la antrenor”, își amintește sportivul.

Ne puteți urmări și pe Google News

A cucerit cinci titluri mondiale de când s-a mutat la Londra

Încă mai luptă și le-a cucerit englezilor aproape toate titlurile naționale, unul după altul. Pozitiv și serios, așa se prezintă la sala de antrenamente.

Conduce la Londra „Zmărăndescu Sports Academy”, o școală de lupte cu sportivi formați de la juniori, care îi calcă direct pe urme și cuceresc cele mai importante titluri. Are 200 de studenți. Pe 17 octombrie, 12 dintre ei vor intra în ring cu ocazia titlurilor puse în joc de The Independent Boxing Association, cinci dintre ei luptând pentru titlurile naționale în UK la Tae Bo, Mixed Martial Arts (MMA), Box și Box junior.

Cum să nu fie mulțumit? Colaborează cu cinci antrenori, are clase de studenți – luptători serioși și clase de copii, de unde va recruta viitorii campioni. De anul trecut, de când a început să își scoată studenții în competiții de MMA, Tae Boxing sau Box, din 20 de meciuri au pierdut numai două. O dată pe lună organizează o ședință de antrenament cu public, la care e binevenit orice britanic. După ce văd, mulți își trimit copiii să învețe de la român.

Cătălin Zmărăndescu deține la ora actuală cinci titluri mondiale – cucerite toate în UK – patru la MMA și unul la Box, iar luna viitoare se va bate pentru al șaselea.

Antrenorul lui personal este un fost campion mondial, cu care se pregătește intens pentru lupta din 7 noiembrie.

Iubirea

Cine spune că Zmărăndescu doar trăiește pe picior mare la Londra, greșește. Cătălin muncește mult. Pe lângă clasele de studenți mai e și antrenor personal pentru britanicii și românii care vor să învețe tehnici de autoapărare sau pur și simplu să își tonifieze corpul. Dincolo de scandalurile mondene care l-a fi țintit în România, trăiește frumos. Recent s-a căsătorit civil cu cea lângă care spune că și-a găsit noima, o româncă cu 10 ani mai tânără, care e în regat de 14 ani și își conduce propria sa afacere.

În țară, sportivul are doi copii, adolescenți, un băiat și o fată, cu care se mândește oriunde. Singurul regret e că, trăind în țări diferite, nu îi are aproape mereu.

Ce-i dorește lui Gigi Becali

Dacă are regrete legate de România? Țara unde, o dată pe lună, timp de opt ani, trebuie să vină și să se prezinte autorităților în baza termenului de încercare stabilit de instanță, în urma condamnării în dosarul privind sechestrarea celor care i-au furat mașina lui Becali.

„Nu regret perioada din România. Probabil că dacă aș lua-o de la început, aș face aceleași greșeli. Realitatea e că sunt mult mai fericit și împlinit aici. Încerc să nu mă mai gândesc la perioada Becali. Lui îi doresc sănătate și să-i dea Dumnezeu putere să treacă peste probleme. E important în viață să ierți. Acum noi suntem pe drumuri diferite”, spune Cătălin Zmărăndescu.

„Voi îmbătrâni în Anglia”

În afara școlii de lupte, Cătălin Zmărăndescu a cam renunțat la comunitatea românească. „Simt că așa evit problemele. Practic, în afara business- ului meu, a studenților care în mare parte sunt din România, nu socializez cu români. Nu am acasă canale românești la TV. Nu mă interesează. Am foarte mulți prieteni englezi”, ne spune. Concluzia? „Nu mă mai văd locuind vreodată în România. Mă văd îmbătrânind în Marea Britanie, întrun sat frumos, plin de verdeață”.

Până atunci însă mai e mult și plănuiește să mai intre în cușcă încă cel puțin un an de acum încolo. „Sunt dependent de adrenalina pe care mi-o dă sportul acesta. Probabil voi face un meci de retragere la un moment dat, dar până atunci sper să mai bucur încă un an oamenii cu meciurile mele, și apoi cu cele ale sportivilor mei pe care i-am crescut de mici și care au rezultate excepționale”, spune Cătălin Zmărăndescu.

„Nu sunt bogat, însă îmi permit mici mofturi”

Ce spune despre viața lui de acum? Dincolo de faptul că locuiește într-un cartier select, la două străzi de celebra Bishop Avenue, și că prietenii lui sunt profesori universitari sau un psiholog cu reputație în UK. „Fac ce îmi place: antrenez, lupt. Avem și eu, și studenții mei, rezultate foarte bune. Duc o viață pe care cred că și-ar dori-o mulți, pentru că fac exact ceea ce îmi place. Iar din ceea ce câștig îmi pot permite să plec oriunde vreau, pentru un city- break sau vacanță; nu am stresul din România al zilei de mâine. Am renunțat la toate prostiile pe care le făceam înainte”, spune luptătorul.

FOTO: Cătălin Zmărăndescu, în rolul profesorului 

Se consideră un om bogat? „Nu mă consider bogat. Sunt doar un om care nu are grija zilei de mâine, care-și permite micile mofturi”, adaugă Zmărăndescu.