"Incidentul m-a şocat şi m-a marcat profund", i-a declarat lui Cabral bărbatul care a evitat în ultimul moment să calce copilul aruncat de mamă în faţa maşinii sale. Astăzi, la Poveştiri adevărate, de la postul Acasă TV, Ioana Maria Moldovan şi Dan Cruceru îl au ca invitat pe bărbatul ce-a asistat la incidentul petrecut ieri pe podul Grant din Capitală.

Joi, o femeie din Oradea de 40 de ani şi-a aruncat fetiţa de un an şi jumătate pe şosea, din mers, din taxiul în care se afla. Într-un interviu emoţionant, şoferul ce a salvat copilul şi care se afla cu maşina sa în spatele taxiului, a povestit întreaga scenă, dar şi cum a reuşit să evite copilul cu care s-a trezit în faţa roţilor.

El a spus că a blocat soseaua după ce fetiţa a fost aruncată de mama sa din maşina, dar şi că a protejat-o pe femeie de furia celorlalţi soferi, până la intervenţia politiei.

Din fericire, fetiţa a scăpat cu viaţă iar acum se afla în îngrijirea medicilor de la Spitalul Marie Curie. Mama copilei este internată şi ea pentru o evaluare psihiatrica şi riscă să fie decazuta din drepturile părinteşti. Cel mai probabil ea va reveni tatălui, cu care mama ei nu era căsătorită.

Poliţiştii au dezvăluit că mama copilului fusese până în urmă cu 2 săptămâni, când şi-a dat demisia, grefieră la Curtea de Apel Oradea. Fosta grefieră riscă 12 ani de puşcărie sau va fi internată pe viaţă într-un ospiciu, dacă se va dovedi că nu era în deplinătatea facultăţilor mintale.