VEZI unde a fost descoperit CEL MAI MARE diamant roz

VEZI unde a fost descoperit CEL MAI MARE diamant roz

O companie minieră din Australia a descoperit un diamant roz, de 12.76 carate, extrem de rar, a cărui valoare ar fi de zeci de milioane de dolari.

Diamantul a fost găsit într-o mină de diamante exploatată de compania minieră Rio Tinto în regiunea Kimberley (vestul Australiei), relatează BCC.

”Un diamant de acest calibru este fără precedent în Australia”, a declarat Josephine Johnson, de la divizia Argyle Pink Diamonds. ”A fost nevoie de 26 de ani pentru a extrage această piatră şi s-ar putea să nu mai vedem niciodată una la fel”, a adăugat aceasta. Piatra, denumită ”Jubileul roz”, urmează să fie tăiată și șlefuită la Perth, tot în Australia, operațiune care va dura cel puțin 10 zile. Cel mai probabil, diamantul va fi scos la vânzare, după ce va fi expus în mai multe colțuri ale lumii, inclusiv la New York și Hong Kong.

Piatra preţioasă, al cărei nume face trimitere la jubileul de diamant al reginei Elisabeta a II-a, suverană a Australiei, are o tentă roz, asemănătoare diamantului Williamson Pink (24 de carate) oferit reginei Marii Britanii cu ocazia căsătoriei sale cu ducele de Edinburgh în 1947.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2010, un diamant ”roz intens”, la fel de rar, de 24.78 carate, a fost vândut, la o licitație din Geneva, pentru suma record de 46 de milioane de dolari, notează BBC.