Papa Benedict al XVI-lea e bolnav. VEZI despre ce afecţiune e vorba

Papa Benedict al XVI-lea e bolnav. VEZI despre ce afecţiune e vorba

Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 84 de ani, suferă de artroză, o boală degenerativă a articulaţiilor, făcându-l să se deplaseze destul de greu, susţin surse de la Vatican.

Această dezvăluire explică de ce Suveranul Pontif a fost transportat pe coridorul principal al Bazilicii Sf. Petru cu ajutorul unei platforme mobile, scrie "The Telegraph". Luna trecută, Papa ceruse folosirea platformei pentru o slujbă, consilierii transportându-l către altarul principal, pentru a nu fi nevoit să meargă.

Artroza i-a afectat genunchii, şoldurile şi gleznele, a precizat ziaristul Andrea Tornielli, de la ziarul italian "La Stampa", expert în probleme legate de Vatican.

Acest lucru generează îngrijorări cu privire la starea de sănătate a Papei, care se pregăteşte să facă o vizită de trei zile, săptămâna viitoare, în Benin, Africa de Vest. Vaticanul anunţat şi că Suveranul Pontif urmeează să facă o vizită în Cuba şi Mexic anul viitor. "Starea de sănătate a Sfântului Părinte este bună, el este capabil să-şi ducă la bun sfârşit toate îndatoririle", a afirmat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, reverendul Federico Lombardi.

Ne puteți urmări și pe Google News