Măsura face parte dintr-un nou plan de îmbunătățire a siguranței rutiere. Oficialii din Marea Britanie iau în considerare implementarea unui sistem gradual de obținere a permisului pentru a restricționa șoferii începători, a anunțat Departamentul de Transport (DfT).

Măsura ar putea fi luată  în contextul în care datele arată că unul din 5 șoferi este implicat în accidente la mai puțin de un an de la obținerea permisului.

Pe lângă interdicția de a circula noaptea, DfT susține că sistemul ar putea avea și alte restricții, precum o perioadă minimă de învățare și interdicția de a circula cu pasageri sub o anumită vârstă. DfT nu a menționat cât timp ar fi șoferii nevoiți să respecte aceste reguli, după obținerea permisului. Planul DfT de Acțiuni pentru Siguranța Rutieră va fi publicat vineri, scrie hotnews.ro.

Schemele de obținere gradată a permisului există și în alte colțuri ale lumii, precum New York, California, Ontario, British Columbia, News South Walea și în Suedia

Și la noi în țară, în 2014 a existat o propunere legislativă prin care se urmărea ca șoferii începători să se poată deplasa cu autoturismele, pe timp de nopate, doar însoțiți. Respectiva inițiativă nu s-a concretizat.