Vești proaste pentru fanii Apple. iPad, probleme în Uniunea Europeană

RM - UE. Sursa foto: voceabasarabiei.md

Uniunea Europeană (UE) va evalua dacă sistemul de operare iPad de la gigantul informatic Apple respectă regulile tehnologice ale blocului.

Specialiștii antitrust a Uniunii Europene evaluează iPad

Specialiștii din comisia antitrust ai Uniunii Europene (UE) vor evalua dacă sistemul de operare pentru device-urile iPad al Apple (AAPL.O), deschide tab nou, respectă noile reguli de referință ale blocului, care au menirea să limiteze puterea Big Tech, a declarat luni Comisia Europeană.

Decizia executivului Uniunii Europene (UE), care acționează ca agent al concurenței blocului, a urmat după ce compania Apple a publicat un raport de conformitate pentru sistemul său de operare iPad.

Uniunea Europeană a desemnat iPad, un portal important pentru afaceri

Amintim că iPAd a fost desemnat de comisia antitrust în aprilie, drept un portal important pentru afaceri, pentru a ajunge la clienții lor.

„Comisia va evalua acum cu atenție dacă măsurile adoptate pentru iPad OS sunt eficiente în respectarea obligațiilor DMA”, a declarat agenția antitrust al Uniunii Europene (EU) într-un comunicat.

iPad / Sursa foto: apple.ro

„Evaluarea Comisiei se va baza și pe contribuțiile părților interesate,” a declarat aceasta.

Apple nu a răspuns solicitării de comentarii

Legea Piețelor Digitale (DMA), care a intrat în vigoare la începutul acestui an, obligă Apple să permită utilizatorilor să seteze browserul web implicit la alegerea lor pe iPad-uri, să permită magazine de aplicații alternative pe sistemul său de operare și să permită căștilor și stilourilor inteligente să acceseze funcțiile iPad OS.

Încălcările DMA pot costa companiile amenzi de până la 10% din cifra lor de afaceri anuală globală.

Amintim că Apple are plătit sume uriașe după ce a pierdut lupta în justiție cu Uniunea Europeană.

Astfel, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene s-a pronunțat în 10 septembrie, în favoarea Comisiei Europene în proicesul cu miză financiară incredibil de mare.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că Apple trebuie să ramburseze Irlandei 13 miliarde de euro. Suma reprezintă impozite restante pentru că a beneficiat de avantaje fiscale nejustificate, considerate ajutoare de stat ilegale.