VEŞTI de la meteorologi! Ce TEMPERATURI ne aşteaptă în următoarele zile

Veşti bune de la meteorologi! Vremea se va încălzi uşor începând de marţi, însă temperaturile nu vor depăşi valorile normale datei la care ne aflăm. Spre sfârşitul săptămânii, îşi vor face apariţie ploile în mai toate regiunile ţării.

 

Astăzi, vremea se va menține rece, cu temperaturi minime cuprinse între -2 și 11 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până în jur de -7 grade. Cerul va fi variabil în sud-estul și sudul extrem al țării, cu înnorări în zona maritimă a Dobrogei, și mai mult senin în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în deltă. Vor fi condiții de ceață, iar în centru, local în nord și nord-est și izolat în rest, se va produce brumă.

 Vremea se va menține rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 4...6 grade, mai scăzută până în jurul valorii de 1 grad, în nordul orașului.

 Doar în Dobrogea, vor mai fi unele înnorări, în cursul zilei, iar în celelalte regiuni, cerul va fi mai mult senin. Din punct de vedere termic, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, cu precădere în sudul, estul și local în centrul țării, deși temperatura aerului va crește ușor. Astfel, maximele se vor încadra între 14 grade in Bucovina si in estul Transilvaniei si 20 de grade in vestul Oltenieie, iar minimele vor avea valori de la -7...-6 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până la 11 grade pe litoral. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață, iar în Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și pe spații mici din nordul Munteniei, se va produce brumă.

De marţi, vrremea se va încălzi 

Marţi, vremea se va încălzi, față de intervalul precedent. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade in estul Transilvaniei și 24 de grade in Dealurile Banatului, iar minimele între -3..-2 grade in estul Transilvaniei unde se va mai forma bruma si 13 grade pe litoral. În jumătatea de nord-vest a țării, cerul se va înnora treptat, iar seara și noaptea, va ploua. Izolat, vor fi posibile descărcări electrice și cel mai probabil în zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în Maramureș, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și, pe spații mici, se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar pe parcursul zilei și în Moldova, Banat și Crișana.

 Temperatura aerului va crește, până la valori apropiate de cele normale la această dată. Maxima va fi de 20...21 de grade, iar minima de 6....8 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla, în general, slab. În orele dimineții vor fi condiții de ceață.

Ce TEMPERATURI ne aşteaptă miercuri 

Pentru miercuri, valorile termice se vor situa în jurul normelor, climatologic, specifice datei. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales în cursul zilei, va ploua, pe arii relativ extinse, în zonele de munte, în centrul și estul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului la munte, precum și în regiunile sud-vestice, centrale și estice. Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele din ziua precedentă, în cea mai mare parte a țării, se vor încadra între 13 grade in estul Transilvaniei si in Moldova si 22 de grade in sud-estul Munteniei si in vestul Dobroge, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 13 grade pe litoral. În zonele joase de relief din vest, centru și sud, noaptea, local se va forma ceață.