Evenimentul Zilei > Actualitate > Vești importante pentru români. Parlamentul a decis
Vești importante pentru români. Parlamentul a decis

Vești importante pentru români. Parlamentul a decis

Legea societăților 32/1990 reduce considerabil birocrația pentru oamenii de afaceri. Inițaitiva aparține lui Claudiu Năsui de la USR, sprijinită atât de aliații de dreapta, cât și de PSD-ALDE. 

Camera Deputaţilor a modificat, miercuri, în calitate de for decizional, Legea societăţilor 32/1990. Astfel, au fost simplificate mai procedurile şi condiţiile de înregistrare a sediului social. De asemenea, a eliminată restricţia pentru persoanele fizice şi juridice de a nu fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată. Printre altele, proiectul prevede că pentru sediile sociale fără activitate, nu mai este nevoie de semnăturile vecinilor.

Proiectul iniţiat de deputatul USR Claudiu Năsui şi sprijinit de mai mulţi parlamentari USR, PNL, PSD şi ALDE, a primit miercuri 220 de voturi ‘pentru’. De asemenea, s-au înregistrat şi 81 de „abţineri”.

Pas important pentru reducerea birocrației

Claudiu Năsui subliniază importanța proiectului votat în Parlament: „Oricine a încercat să-şi facă o firmă în România ştie ce calvar este să îţi înregistrezi sediul social. De la hârtii a căror utilitate este cel puţin dubioasă, la reguli inutile şi acorduri ale vecinilor”, a explicat el, în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul USR a atras atenţia că în alte ţări, precum Anglia, o firmă se poate deschide în două ore, exclusiv online: „Măsurile aprobate astăzi nu fac altceva decât să aducă şi în România o normalitate care deja există în alte ţări din Uniunea Europeană”, a adăugat Claudiu Năsui, potrivit Agerpres.