Evenimentul Zilei > International > VESTELE GALBENE s-au MOBILIZAT pentru noi PROTESTE. Personaj-SIMBOL, ARESTAT! VIDEO LIVE
VESTELE GALBENE s-au MOBILIZAT pentru noi PROTESTE. Personaj-SIMBOL, ARESTAT! VIDEO LIVE

VESTELE GALBENE s-au MOBILIZAT pentru noi PROTESTE. Personaj-SIMBOL, ARESTAT! VIDEO LIVE

„Vestele galbene“ participă, sâmbătă, la un nou protest, manifestanții anunțând că lansează „Actul VIII“ al mobilizării lor în mai multe oraşe din Franţa pentru a contesta Guvernul.

Scopul mișcării este acela de a denunţa veleităţi „de insurecţie“ şi reclamă întoarcerea la ordine.

„Vestele galbene“ au stabilit ca punt de pornire jurul piețele-simbol din marile oraşe: Bordeaux, Toulouse, Lyon.  insensibile

Două acțiuni au fost semnalate la prefecture din Paris: un marş va pleca din piaţa primăriei la începutul după-amiezii pentru a se reuni la Assemblée Nationale şi o altă adunare este prevăzută pe Champs-Élysées.

La ora 8.30, aproximativ 15 camioane erau staţionate pe celebra arteră şi în apropiere de Arcul de Triumf, dar doar câţiva manifestanţi prezenţi, a constatat un jurnalist AFP.

În apropiere de Champs-Élysées, Eric Drouet, figură controversată a mişcării, a fost arestat miercuri seară şi reţinut timp de 10 ore. Ceea ce a provocat indignarea opoziţiei şi a „Vestelor galbene“, unii solicitând să se deschidă o anchetă pentru „atac la libertatea sa“.  Acest „Act VIII“ va fi un test pentru această mişcare de contestare inedită care agită Executivul de o lună jumătate. 

LIVE VIDEO

Ministerul a numărat 36.000 de persoane prezente în stradă pe 22 decembrie şi 282.000 pe 17 noiembrie, în timpul primului act al acestei mişcări, care a vizat mai întâi creşterea preţului carburanţilor înainte de a avea revendicări privind fiscalitatea sau dreptul la un referendum de iniţiativă cetăţenească. 

 

În acest weekend, prefectul din Pyrénées-Orientales a interzis în special orice manifestare a „Vestelor galbene“ la vamă şi la frontiera dintre Franţa şi Spania.  3.600 de camioane şi jandarmi au fost mobilizaţi, sâmbătă, în Franţa, la care se vor adăuga companiile de securitate şi poliţia. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: