Evenimentul Zilei > International > Vestea despre TRAGEDIA DIN ROMÂNIA a ajuns pe Marte! Ce răspuns vine din cosmos
Vestea despre TRAGEDIA DIN ROMÂNIA a ajuns pe Marte! Ce răspuns vine din cosmos

Vestea despre TRAGEDIA DIN ROMÂNIA a ajuns pe Marte! Ce răspuns vine din cosmos

Numele celor patru muzicieni din trupa Goodbye to Gravity care au murit în toamna anului 2015 în incendiul din clubul Colectiv - Alex Pascu, Mihai Alexandru, Vlad Ţelea şi Bogdan Enache - sunt gravate pe un microcip plasat la bordul sondei spaţiale americane InSight. Aceasta a amartizat cu succes luni seară pe planeta Marte.

Administratorii paginii de Facebook a trupei Goodbye to Gravity au publicat în noaptea de luni spre marţi un mesaj în care i-au adus mulţumiri lui Andreas Schonhofen, autorul acestei iniţiative.

"Modulul InSight al NASA a asolizat cu succes pe Marte! Pe lângă misiunea sa ştiinţifică, sonda transportă cu ea numele lui Alex, Bogdan, Vlad şi Mihai, onorând memoria lor dincolo de lumea noastră şi pentru posteritate. Îi mulţumim încă o dată lui Andreas Schonhofen pentru minunata lui iniţiativă comemorativă", scriu administratorii contului.

La rândul lui, Andreas Schonhofen a salutat reuşita cercetătorilor de la NASA şi a distribuit pe pagina lui de Facebook videoclipul de la "Atonement", o piesă din repertoriul trupei Goodbye to Gravity".

"Modulul InSight dezvoltat de NASA a ajuns în siguranţă pe suprafaţa lui Marte. Sunt atât de fericit! În memoria Goodbye to Gravity", vă prezint videoclipul piesei 'Atonement'", a scris el.

"În memoria celor patru membri decedaţi ai trupei Goodbye to Gravity, am adăugat numele lor la bordul sondei InSight, creată de NASA, pentru a pleca spre Marte. Numele lui Alex, Vlad, Bogdan, Mihai (alături de numele altor 2 milioane de oameni din toată lumea) au fost adăugate pe un microcip. Acest microcip este montat pe sonda InSight a NASA. Lansarea: mai 2018. Asolizarea pe Marte: noiembrie 2018. Modulul de asolizare (şi numele) vor rămâne pe Marte pentru totdeauna! Creaţiile GTG şi numele trupei sunt puternic legate de călătoriile în spaţiu şi de astronautică. Acesta este motivul pentru care am ales o astfel de modalitate pentru a onora memoria celor patru bărbaţi", a explicat Andreas Schonhofen.

În total, 2,4 milioane de nume au fost gravate pe două microcipuri ce au fost instalate la bordul sondei InSight. Primul microcip a inclus 800.000 de nume. Al doilea microcip a inclus 1,6 milioane de nume şi a fost montat în interiorul sondei pe 23 ianuarie 2018.