Evenimentul Zilei > Sport > Veste uriașă transmisă de un prieten al lui Schumacher. Sper ca lumea să-l vadă în curând
Veste uriașă transmisă de un prieten al lui Schumacher. Sper ca lumea să-l vadă în curând

Veste uriașă transmisă de un prieten al lui Schumacher. Sper ca lumea să-l vadă în curând

Fostul pilot german de Formula 1 continuă recuperarea începută în urmă cu șase ani și jumătate.

Sunt șase ani și jumătate de când Michael Schumacher (51 de ani), fost pilot de Formula 1, a suferit un accident cumplit în timp ce se afla în vacanță, la ski. Evenimentul s-a petrecut la finalul anului 2013, stațiunea franceză Meribel. Cel care a devenit de șapte ori campion mondial la Formula 1 s-a zbătut între viață și moarte, a intrat în comă, iar veștile despre starea sa de sănătate au fost oferite cu zgârcenie de membrii familiei.

Cert este că fanii lui Michael Schumacher nu l-au mai văzut pe fostul pilot din 2013. Unul dintre apropiații neamțului, francezul Jean Todt (74 de ani), l-a vizitat pe prietenul său cu care a colaborat la echipa italiană Ferrari.

Todt a declarat că speră ca în curând Schumacher să poată fi văzut de toată lumea. „L-am văzut pe Michael săptămâna trecută. Este un luptător. Sper ca toată lumea să-l vadă cât mai curând. Pentru asta, el și familia lui muncesc împreună zi de zi”, a afirmat Jean Todt, fost conducător al echipei Ferrari, conform Dailymail.

Altfel, Todt a fost întrebat pe cine consideră cel mai mare pilot de Formula 1 din istorie. Francezul a răspuns: „Îl iubesc pe Michael Schumacher, dar este imposibil să spui care a fost cel mai bun. Au mai fost Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Aytron Senna și Michael. Poți să te gândești la cine a fost cel mai bun din generația sa.”

În ultima vreme, fostul sportiv a avut probleme cu atrofierea mușhilor. Necaz provocat de faptul că el a stat doar la orizontală din momentul în care a suferit accidentul. Se pare că el suferă de atrofie musculară și de osteoporoză. Philippe Menasche, un renumit cardiolog francez, a anunțat că Michael va efectua un tratament bazat pe celule stem.

„Obiectivul este acela al regenerării sistemului central nervos al lui Michael”, a spus medicul.