Evenimentul Zilei > Sport > Veste mare primită de naționala olimpică de fotbal, după ce JO au fost amânate
Veste mare primită de naționala olimpică de fotbal, după ce JO au fost amânate

Veste mare primită de naționala olimpică de fotbal, după ce JO au fost amânate

La Olimpiada de la Tokyo, naționala de fotbal a României va putea să folosească și jucătorii născuți în 1997.

Naționala de tineret a României, care va participa anul viitor la Olimpiada de la Tokyo, amânată din cauza coronaviruslui, se va putea baza și pe fotbaliștii care nu ar mai fi fost eligibili din cauza vârstei. Oficialii Federației Române de Fotbal au fost informați de reprezentanții FIFA asupra acestui aspect. Pentru că este o situație unică, se va face o derogare de la regulament.

„După ce Federația Română de Fotbal s-a adresat FIFA pentru confirmarea jucătorilor eligibili la Jocurile Olimpice Tokyo, forul de la Zurich a anunțat aseară că, deși competiția se va desfășura în 2021, pot fi prezenți jucătorii care au obținut calificarea.

Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situația jucătorilor cu drept de joc la Jocurile Olimpice ediția Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliștii născuți în anul 1997, chiar dacă aceștia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiției. FIFA a confirmat propunerea FRF printr-un comunicat emis în urma ședinței grupului de lucru dedicat impactului pandemiei COVID-19:

„Am decis să păstrăm criteriile de eligibilitate originale, mai exact vor avea drept de joc fotbaliștii născuți începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă”. Ieri, 3 aprilie, Aleksander Ceferin, președintele UEFA, printr-o scrisoare adresată președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunțase că susține demersul FRF la FIFA”, a anunțat FRF.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: