Evenimentul Zilei > Politica > Veste incredibilă pentru patronii datornici! Guvernul a modificat amnistia fiscală
Veste incredibilă pentru patronii datornici! Guvernul a modificat amnistia fiscală

Veste incredibilă pentru patronii datornici! Guvernul a modificat amnistia fiscală

Guvernul Orban a modificat aministia fiscală pentru a scoate din impas financiar companiile cu datorii la stat.

În acest sens, companiile pot depune planurile de restructurare a datoriilor până în ziua de 31 iulie. De asemenea, plafonul de un milion de lei a fost eliminat, ceea ce înseamnă că toate firmele pot aplica la ANAF pentru restructurarea debitelor.

Adrian Vascu, managing partner al companiei de consultanţă Veridio, a afirmat faptul că modificările OG 6/2019 vor fi publicate în Monitorul Oficial, și că acestea vor fi de un real folos, mai ales că, până săptămâna trecută, doar 20 de companii au depus planurile de restructurare.

„Oamenii s-au blocat în planuri, a fost greu pentru companii să găsească resursele necesare care să le asigure plata la zi a obligaţiilor bugetare şi eventuala cotă de 5-10-15% de plată pentru a beneficia de reducerea datoriei. În plus, în perioada care a urmat termenului depunerii notificării iniţiale au foarte multe zile libere. Guvernul a făcut un lucru bun, a lăsat oamenii să îşi termine planurile de restructurare şi a eliminat acel prag de 1 mil. lei al datoriilor, astfel că toată lumea poate să depună notificare, atât cei cu datorii mai mari de 1 milion, cât şi cei cu datorii mai mici“, a explicat Vascu.