Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste bună pentru şoferii bucureşteni! S-a găsit soluţia pentru EVITAREA HAOSUL de la Piaţa Sudului
Veste bună pentru şoferii bucureşteni! S-a găsit soluţia pentru EVITAREA HAOSUL de la Piaţa Sudului

Veste bună pentru şoferii bucureşteni! S-a găsit soluţia pentru EVITAREA HAOSUL de la Piaţa Sudului

Traficul infernal din zona Pasajul Subteran Piaţa Sudului, care a devenit un adevărat ghimpe pentru şoferii care sunt nevoiţi să stea zeci de minute la cozi interminabile, poate lua sfârşit.

Pentru că Primăria Capitalei, cea care a pierdut şi finanţarea europeană pentru terminarea Pasajului Subteran Piaţa Sudului ridică neputincioasă din umeri, edilul Sectorului 4, Daniel Băluţă, vine cu soluţia salvatoare. Acesta s-a adresat Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Municipalităţii, solicitând redeschiderea temporară a unor rute alternative pe care le-a identificat, este vorba despre străzile Cărăruia şi Intrarea Urcuşului, care pot prelua parte din circulaţie în regim sens unic, urmând să fie practicabile de luni până vineri. De asemenea, acestea vor fi restricţionate traficului greu, urmând ca primăria să realizeze reabilitarea străzilor şi a trotuarelor din zona străzii Mărţişor, cu amenjarea de locuri de parcare care să degreveze benzile pe un sens.

Practic, cei care vin dinspre Calea Văcăreşti şi vor să ocolească Piaţa Sudului, zona devenită deja un haos pentru şoferi, o vor putea lua pe strada Secerei, apoi pe Cărăruia, Mărţişor şi direct în Şoseaua Olteniţei. Aşa şi invers. Cei care vin dinspre Constantin Brâncoveanu şi vor să circule normal, fără nervi şi fără claxoane, vor putea  folosi varianta Intrarea Urcuşului şi tot înainte până la bulevardul Tineretului. Şoferii vor putea circula pe această rută ocolitoare începând de luni, 7 martie.

 “Personal, am discutat în multiple ocazii cu oamenii care s-au arătat extrem de nemulţumiţi faţă de blocajele rutiere din zona Pieţei Sudului şi am reuşit să-i conving să nu protesteze în stradă, fiindcă, în faţa lipsei de implicare dovedită în repetate rânduri de Primăria Capitalei, noi am identificat modalităţi de rezolvare a acestei probleme cu care ne confruntăm atât noi, cei din Sectorul 4, cât alţi bucureşteni care tranzitează zilnic zona. Evident că sperăm ca măcar de data aceasta, termenul avansat de Municipalitate, respectiv 30 iunie 2016, să fie respectat. Însă, până atunci, trebuie să acţionăm, pentru că suntem aici ca să propunem soluţii, nu să căutăm scuze.”, a declarat Daniel Băluţă.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului ar fi trebuit finalizat până la 31 decembrie 2015. Din cauza proastei gestionări a instituţiei conduse de Răzvan Sava, municipalitatea a pierdut finanţarea de la UE de 86 de milioane de lei. Astfel, din bugetul Capitalei aprobat zilele trecute, Primăria Bucureştiului a fost nevoită să ia 100 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: