Evenimentul Zilei > Politica > VESTE BUNĂ pentru DIASPORA: buletinele de vot au fost trimise în străinătate
VESTE BUNĂ pentru DIASPORA: buletinele de vot au fost trimise în străinătate

VESTE BUNĂ pentru DIASPORA: buletinele de vot au fost trimise în străinătate

MAE a început expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României şi vor ajunge în străinătate.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a început expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, urmând ca acestea să fie puse la dispoziţia birourilor secţiilor de votare din străinătate organizate pentru alegerile parlamentare, informează un comunicat de presă al instituţiei

Pentru cele 417 secţii de votare din străinătate, MAE trimite 1.993.930 buletine de vot (996.965 de buletine pentru alegerea Senatului şi 996.965 de buletine pentru alegerea Camerei Deputaţilor). Numărul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ţinând cont de prezenţa la vot de la procesele electorale anterioare şi dispersia teritorială a comunităţilor româneşti, precizează MAE.

Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor prevede că Biroul electoral de circumscripţie nr. 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării distribuie birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, cu sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe, buletinele de vot, ştampila de control şi ştampilele cu menţiunea "Votat", formularele pentru încheierea proceselor-verbale, precum şi celelalte materiale necesare procesului electoral, potrivit agerpres.ro. 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: