Veste bună pentru cei cu permis categoria B. Schimbări majore pentru șoferi

Veste bună pentru cei cu permis categoria B. Schimbări majore pentru șoferi

Un nou proiect de lege vine cu o veste bună pentru șoferii posesori de permis de conducere pentru autoturisme. Condiția este ca aceștia să aibă peste 24 de ani și permis categoria B de cel puțin doi ani.

Aceștia vor putea conduce și motociclete.

Astfel se va stipula în Codul Rutier: „După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani şi permisul categoria B obţinut cu cel puţin doi ani în urmă".

Proiectul a fost inițiat de deputații Partidului Social Democrat, Gabriel Petrea şi Alexandru Rotaru și prevede completarea legii circulației pe drumurile publice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit celor doi, în mai multe ţări europene legislaţia care reglementează obţinerea permisului categoria A1 include amendamente care facilitează obţinerea acestei categorii dacă solicitantul posedă categoria B, anunță stirilekanald.ro.