Veste bună legată de poprirea conturilor! Aplicația e-Popriri va face viața mai ușoară românilor

Veste bună legată de poprirea conturilor! Aplicația e-Popriri va face viața mai ușoară românilor

O aplicație care a fost pusă la punct de Agenția Națională de Administrare Fiscală, le va permite românilor, care au popriri pe conturi să poate să își deblocheze mai repede banii.

Până în luna martie 2020, aplicația e-propriri.ro trebuie să fie funcțională și să îi ajute pe cei de la finanțe să instituie, dar și să ridice mai repede popririle dispuse pe anumite conturi. În plus, prin această aplicație, băncile nu vor mai putea lua mai mulți bani din conturile românilor, decât sumele prevăzute în ordonanțele de poprire, cunoscut fiind faptul că o persoană care avea mai multe conturi, toate acestea erau poprite de bănci.

“e-Popriri” va fi folosit Direcția Generală de Reglementare a Colectării Creanțelor Bugetare din cadrul ANAF, și are la bază un principiu simplu, și anume schimbul de informații dintre ANAF și bănci, în ceea ce privește înființarea, continuarea și ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară.

Specialiștii de la ANAF susțin că prin această aplicație înființarea/ridicarea popririlor va fi făcută cu urgență maximă, prin intermediul unor conexiuni de internet securizate. Astfel, în momentul în care se dispune ridicarea popririi aceasta va putea fi făcută de îndată de inspectorul ANAF.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele ANAF, Mirela Călugăreanu a declarat că prin această aplicație se va crea o bază de date naționale, astfel încât orice abuzuri nu mai pot avea loc. „Poprirea electronică, nu vor mai fi poprite toate conturile cum se realiza până acum. Vom popri doar contul unde există un necesar acoperirii titlului executoriu, pe de o parte, iar pe de altă parte, la nivelul ANAF, s-a creat o unitate care se comunică electronic poprirea. Va fi înființată strict pe suma datorată bugetului de stat consolidat. Aplicația e funcțională, a fost testată, sperăm ca în Parlament să fie cât mai rapid adoptat actul normativ. Apoi, de îndată vor implementa mecanismul electronic", a spus șefa ANAF.