Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste bună de la CFR. Trenurile care se întorc de la munte au capacitatea dublată
Veste bună de la CFR. Trenurile care se întorc de la munte au capacitatea dublată

Veste bună de la CFR. Trenurile care se întorc de la munte au capacitatea dublată

Trenurile CFR Călători care se întorc, astăzi, de pe Valea Prahovei în Capitală au capacitatea dublată, anunță noul director al CFR Călători, Dan Costescu, pe facebook. Numărul vagoanelor este dublu față de o zi obișnuită, ajungând la aproape 80 pe parcursul întregii zile de astăzi. Aceasta înseamnă că peste 6600 de turiști se vor putea întoarce de la munte cu trenul în Capitală, față de 3600 într-o zi obișnuită.

Este cea mai mare suplimentare decisă de conducerea CFR Călători în ultimii ani. CFR Călători a dublat capacitatea celor 10 trenuri care circulă astăzi, duminică, 26 ianuarie, pe relația Brașov-București, în intervalul orar 11,00-24,00, având în vedere că multă lume a profitat de acest week-end prelungit pe Valea Prahovei, potrivit lui Dan Costescu. ”Aceasta înseamnă că vor fi și trenuri la care nu se mai poate suplimenta numărul de vagoane deoarece maximul permis de rețea a fost deja atins”, precizează el.

Dan Costescu dă ca exemplu trenul IR 1746, care pleacă, astăzi, din Brașov spre București la ora 16.51, având în compunere 15 vagoane și 2 locomotive. Numărul de locuri este suplimentat la aproape 200% față de media zilnică. Capacitatea acestui tren va fi de 1022 de locuri, cu 500 în plus față de compunerea medie zilnică.

Sau trenul IR 1636 care pleacă din Brașov la ora 13.20 va circula cu un număr de 10 vagoane, față de 3, cu cât circula până acum și cu peste 500 de locuri în plus, adică o suplimentare de peste 370%.

Pentru cei care vor să se bucure de nocturnă pe pârtiile de ski, CFR Călători va dubla și capacitatea trenului care pleacă din Brașov la ora 20.15.

CFR Călători operează in intervalul orar vizat un număr de 10 trenuri pe relația Brașov-București, 6 trenuri în rang de Interregio și 4 în rang de tren Regio. Capacitatea totală medie zilnică a acestor trenuri este de cca 3600 locuri. In zilele de duminică, această capacitate este suplimentată cu cca 25%, ceea ce în seamnă peste 900 locuri.

Pentru duminică 26.01.2020, pentru a prelua afluxul mare de călători care se întorc în București pe Valea Prahovei, capacitatea trenurilor a fost suplimentată, în premieră, cu 3000 de locuri față de media zilnică. CFR Călători are în plan suplimentarea garniturrilor și pe alte rute aglomerate.

Compunerea trenurilor s-a făcut în funcție de volumul estimat de călători. ”In eventualitatea că această cerere va fi mai scăzută, vom adapta corespunzător și compunerea trenurilor”, informează, pe Facebook, directorul general al CFR Călători, Dan Costescu.

El mulțumește tuturor colegilor feroviari, ”indiferent de companie și ramură, care si-au pus ieri și își vor pune și astăzi sfârșitul de săptămâna, pregătirea și ideile la bătaie pentru a găsi noi soluții pentru parc, pentru a conduce trenurile și pentru a avea cât mai multi călători mulțumiți”.

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: